O asistenta dezvaluie care sunt cele MAI MARI REGRETE ale oamenilor aflati pe patul de moarte

„Ani de zile am lucrat in ingrijire paliativa. Pacientii mei au fost cei care se duceau acasa pentru a muri inconjurati de cei dragi. Am impartasit momente incredibile cu ei. Am stat alaturi de ei timp de trei pana la 12 saptamani.I-am vazut experimentand o varietate de emotii, precum frica, furia, remuscarea si, in cele din urma, acceptarea. Fiecare pacient s-a gasit pacea interioara inainte de a pleca", isi incepe asistenta povestea. 

19 mart. 2016, 13:54
O asistenta dezvaluie care sunt cele MAI MARI REGRETE ale oamenilor aflati pe patul de moarte

Asistenta  a dezvaluit care sunt cele mai comune cinci regrete pe care le-a intalnit la pacienti. Acestea sunt:

1. „As fi vrut sa am curajul sa imi traiesc viata cum vreau eu, nu cum au vrut altii”

„Acesta a fost cel mai comun regret al tuturor. Cand oamenii au realizat ca viata lor e pe sfarsite si-au dat seama ca multe visuri le-au ramas neindeplinite. E foarte important sa incerci sa iti implinesti aspiratiile, pentru ca in momentul in care iti pierzi sanatatea, e prea tarziu. Sanatatea aduce o libertate de care cei mai multi isi dau seama abia dupa ce au pierdut-o”.

2. „As fi vrut sa ma fi bucurat de viata”

„Multi nu realizeaza decat prea tarziu ca fericirea e o alegere. Au ramas blocati in aceleasi vechi tipare si obiceiuri, intr-o asa numita zona de confort. Frica de schimbare i-a facut sa se minta ca sunt multumiti. In realitate, in adancul lor, ar fi vrut sa rada mai mult si sa simta micile bucurii ale vietii. Cand esti pe patul de moarte, nu te mai intereseaza ce cred altii despre tine. Ar fi minunat sa poti sa faci asta cu mult timp inainte sa mori”. 

Citeste mai mult pe HUFF.RO