O asociaţie va preda cursuri de FERICIRE în şcolile din România, ţara cu cei mai nefericiţi locuitori din UE

Asociaţia Iniţiativa pentru Fericire va lansa din noiembrie Programul naţional de educaţie pentru fericire în şcolile din România. Ultimul studiu ONU arată că românii sunt cei mai nefericiţi locuitori din Uniunea Europeană.

08 oct. 2013, 12:35
O asociaţie va preda cursuri de FERICIRE în şcolile din România, ţara cu cei mai nefericiţi locuitori din UE

România, considerată în 2012 cea mai nefericită ţară din UE, va avea parte de un program naţional de educaţie pentru fericire în şcoli. Ideea aparţine Asociaţiei Iniţiativa pentru Fericire, potrivit adevarul.ro.

Programul naţional de educaţie pentru fericire va fi lansat luna viitoare şi vizează 600 de elevi de liceu din cele şase oraşe cuprinse în proiect (Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova şi Baia Mare). Ei vor afla ce înseamnă fericirea, cum pot avea parte de ea la şcoală, în familie şi în comunitate. Apoi vor discuta soluţiile în cadrul grupurilor de dezbatere din fiecare şcoală.

La finalul anului, cel mai bun elev din fiecare oraş va primi gratuit un loc în tabăra de educaţie pentru fericire, timp de o săptămână, iar şcoala de care aparţine va primi obiecte pentru educaţie.

VEZI ŞI Topul celor mai fericite ţări din lume. Vezi pe ce poziţie se află România