O australiancă, rănită după ce căştile sale au explodat în timpul unui zbor Beijing-Melbourne

Autorităţile australiene au lansat miercuri dimineaţă un avertisment cu privire la riscurile reprezentate de utilizarea unor dispozitive electronice alimentate pe bază de baterii la bordul unor aeronave, după ce o femeie s-a ales cu arsuri şi cu o faţă înnegrită atunci când au explodat căştile sale în timpul unui zbor de linie Beijing-Melbourne, relatează BBC News.

15 mart. 2017, 06:55
O australiancă, rănită după ce căştile sale au explodat în timpul unui zbor Beijing-Melbourne

Femeia a adormit în timpul zborului, fiind apoi trezită brusc de zgomotul puternic al unei explozii, potrivit primelor informaţii. Aceasta şi-a dat jos imediat căştile, care erau deja cuprinse de flăcări.

Mi-am atins faţa, iar căştile au alunecat în jurul gâtului meu. Continuam să simt cum acestea ard şi le-am aruncat pe podea. Căştile aruncau scântei şi era inclusiv o cantitate mică de fum„, a declarat femeia, care nu a fost identificată de către autorităţile din Australia.

Femeia s-a ales cu o faţă înnegrită şi cu arsuri pe mâini în urma incidentului, dar membrii echipajului au reuşit să stingă flăcările. Biroul Australian de Siguranţă a Transporturilor (ATSB) a precizat că femeia asculta muzică înainte de explozie.

Pasagerii au trebuit să suporte pentru restul zborului un miros de plastic topit şi păr ars„, se arată într-un comunicat al ATSB.

Citeşte şi SCENE INCREDIBILE pe aeroport. Avion reparat cu şurubelniţa, pasageri blocaţi 4 ore pe aeroport