O bandă de români care fura cabluri de cupru din Marea Britanie a primit 22 de ani de închisoare

O bandă de infractori români care a furat cabluri de cupru din mai multe localităţi din comitatul Lancashire a primit luni o pedeapsă totală de 22 de ani de închisoare, relatează Daily Mail.

RomaniaTV.net
04 iun. 2013, 07:09
O bandă de români care fura cabluri de cupru din Marea Britanie a primit 22 de ani de închisoare

Cinci bărbaţi au comis 14 furturi în trei luni, în zona Ribble Valley, din comitatul Lancashire /nord-vestul Angliei/, furând cabluri electrice de la staţiile de alimentare electrică şi de la ferme din zonă.

Poliţia a declarat că infractorii şi-au pus propria siguranţă în pericol furând cablurile de înaltă tensiune, dar şi pe cea a caselor deservite de cablurile furate.

În momentul arestării, în primele ore ale zilei de 3 iulie 2012, infractorii furaseră sute de metri de cabluri de cupru, cu o greutate de peste o tonă, pe care poliţia le-a descoperit în partea din spate a unui camion.

Furturile au avut loc în satele Clitheroe, Ribchester, Sabden, Dinckley, Hurst Green şi Whalley. Cablurile furate valorau circa 28.000 de lire sterline, iar costul total al înlocuirii cablurilor furate s-a ridicat la 90.000 de lire sterline.

Membrii bandei – Alexandru Codruţ Tudor (21 de ani), Mihai Georgian Antonala (28 de ani), Alexandru Beligan (28 de ani), Marius Avram (48 de ani) şi Gabriel Preduşcă (24 de ani), toţi din Birmingham, au recunoscut conspiraţia în vederea furtu