Incendiu violent în Cernavodă. Un ansamblu de locuinţe sociale a luat foc UPDATE

Pompierii au intervinit luni seară pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un ansamblu de locuinţe sociale din municipiul Cernavodă, informează ISU Constanţa.

RomaniaTV.net
27 aug. 2018, 19:31
Incendiu violent în Cernavodă. Un ansamblu de locuinţe sociale a luat foc UPDATE

Update: Aproximativ 50 de persoane, care locuiau fără forme legale într-o baracă cu etaj din fosta organizare de şantier a Centralei Nuclear Electrice (CNE) Cernavodă, au rămas fără locuinţă după ce clădirea construită din materiale uşoare a fost mistuită de un incendiu ce a izbucnit în noaptea de luni spre marţi, a informat Primăria Cernavodă.

Potrivit sursei citate, incendiul a izbucnit la ora 21.30, iar cele 50 de persoane s-au evacuat singure, până la sosirea pompierilor, din cele 15 unităţi locative pe care le ocupau fără acte în interiorul imobilului abandonat, nefiind înregistrate victime. Primăria le-a acordat acestora adăpost într-o sală de sport, din oraş.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Dobrogea, Anca Chiriţă, a declarat că operaţiunile de stingere a incendiului au durat aproximativ şase ore, fiind mobilizaţi 36 de pompieri militari, nouă pompieri civili, ce au acţionat cu şapte autospeciale de stins incendii ale IJSU şi două autospeciale ale serviciului civil de stins incendii al CNE Cernavodă.

Ştirea iniţială:

Pentru localizarea şi stingerea focului, la faţa locului pompierii intervin cu 5 maşini de stingere. De asemenea, la locul intervenţiei există şi un echipaj de prim-ajutor, precizează sursa citată.

Totodată, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, vor fi trimise în sprijin alte două autospeciale de stingere, de la ISU Ialomiţa şi ISU Călăraşi.

Acţiunea militarilor este în dinamică iar până la acest moment nu au fost semnalate victime, ocupanţii fiind evacuaţi.