O bază a coaliţiei din Siria a fost atacată de gruparea Stat Islamic

Forțele aliate sub comandament american și rebelii sireni au reușit să oprească sâmbătă o ofensivă a grupării Stat Islamic (SI) contra uneia din bazele lor, aproape de frontiera iordaniană, a precizat duminică, într-un comunicat, coaliția anti-SI, transmite AFP.

10 apr. 2017, 03:23
O bază a coaliţiei din Siria a fost atacată de gruparea Stat Islamic

Acest atac împotriva bazei At-Tanf, în sudul Siriei, a implicat în special un vehicul capcană urmat de un grup de asalt de circa 30 de kamikaze îmbrăcați cu veste explozive.

„Coaliția și forțele sale partenere s-au apărat deschizând direct focul asupra atacatorilor, înainte de a distruge vehiculele inamice și combatanții rămași cu ajutorul mai multor lovituri aeriene ale coaliției”, a precizat aceasta.

Forțele de opoziție siriene care au participat la aceste operațiuni sunt diferite de Forțele Democratice Siriene (FDS), cu baza în nordul Siriei.

„În sudul Siriei, forțele voluntare siriene se ocupă în special de „curățarea” deșertului Hamad de forțele SI, iar acestea au fost absolut esențiale pentru a opri amenințarea SI și a păstra securitatea de-a lungul frontierei iordaniene”, a mai arătat coaliția.