O bucată de istorie, veche de 2.000 de ani, descoperită în Iaşi VIDEO

Descoperire uluitoare într-un sac vechi cu haine. Un bărbat din Iaşi a găsit un pergament vechi de 2.000 ani. Ieşeanul este mândru de "moştenirea" sa, însă are o nemulţumire. Până acum nu a găsit niciun specialist care să-i traducă inscripţiile de pe pergament, notează România TV.

RomaniaTV.net
03 mai 2014, 11:58
O bucată de istorie, veche de 2.000 de ani, descoperită în Iaşi VIDEO

„Când am găsit-o era făcută aşa ghem si am zis: „Uite o bucată de piele”. Ideea mea a fost prima dată să o pun pe un perete că mi-a plăcut şi când am întors-o mi-am adus aminte. Asta e ce spunea bunica că au lăsat nişte nemti la ei”, a declarat pentru România TV Mihai Stamate, cel care a descoperit pergamentul.

Citeşte şi Descoperire EPOCALĂ făcută în România. Are 5.000 de ani vechime şi a fost găsită cu Google Earth

Bărbatul povesteşte că pergamentul a ajuns în familia sa în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Atunci, un neamţ care a venit în zonă, i-a lăsat străbunicii sale o ladă cu haine şi bucata de piele. Până acum, ieşeanul nu a găsit niciun specialist care să traducă textul.

„Piesa se pare că ar fi ceva de valoare, nu ţine de patrimoniul românesc , dar aflându-se pe teritoriul nostru este important că ştim cum a ajuns aici, prin ce mijloace”, a explicat colecţionarul de obiecte antice Dumitru Grumăzescu.

Ieşeanul are acum de gând să-şi facă şi un act de proprietate pentru pergamentul misterios.