O cometă de 13 ori mai mare decât Terra, vizibilă în acestă noapte. „Incredible Hulk” se apropie de planeta noastră

Pasionaţii de astronomie din emisfera nordică vor avea şansa de a admira pe cerul nocturn din această săptămână o foarte rară cometă verde, supranumită "Incredible Hulk", au anunţat cercetătorii ruşi specializaţi în studierea acestor corpuri cereşti.

RomaniaTV.net
08 aug. 2018, 11:36
O cometă de 13 ori mai mare decât Terra, vizibilă în acestă noapte. „Incredible Hulk” se apropie de planeta noastră

Cometa a fost supranumită „Incredible Hulk” datorită strălucirii sale într-o nuanţă verzuie. Ea se apropie de Terra, iar pasionaţii de astronomie o pot admira în noaptea de miercuri spre joi. Pe măsură ce se va apropia de Terra, norul de gaze şi praf cosmic din jurul acestei comete va părea pe cerul nocturn cel puţin de două ori mai mare decât Jupiter, cea mai mare planetă din Sistemul Solar, potrivit oamenilor de ştiinţă.

În momentul maxim de apropiere, cometa „Incredible Hulk” se va afla la o distanţă de 113 milioane de kilometri faţă de Terra, înainte de a se îndrepta apoi către Soare. Cercetătorii se aşteaptă ca această cometă să ajungă în punctul maxim de apropiere în raport cu Soarele pe 15 august.

„Incredible Hulk” nu prezintă niciun risc pentru Terra, cu excepţia apariţiei unui posibil impuls electromagnetic cometar, au precizat experţii. Totuşi este de remarcat mărimea considerabilă a cometei, de 13 ori mai mare decât Pământul.