O companie de asigurări s-a retras de pe segmentul RCA pentru că nu mai scotea profit

ABC Asigurari Reasigurari SA s-a retras de pe piata asigurarilor RCA incepand cu data de 01.01.2015. Compania detine contracte de colaborare si parteneriat cu societati independente specializate in lichidare de daune si are capacitatea financiara de a încheia contractele încheiate.

06 ian. 2015, 11:23
O companie de asigurări s-a retras de pe segmentul RCA pentru că nu mai scotea profit

Măsura retragerii de pe piaţa RCA a fost determinata strict de optiunea conducerii acestui asigurator de a dezvolta activitatea viitoare pe alte linii de asigurare care ofera in mai mare masura perspectiva realizarii de profit. Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt
multiple si vizeaza mentinerea stabilitatii financiare de care se bucura in prezent societatea noastra si cresterea randamentului investitiei actionariatului in vedere a obtinerii de profit.

S-a examinat din aceasta perspectiva aportul pe care produsul RCA il putea aduce in viitor pentru implinirea acestui deziderat firesc oricarui actionar si s-a concluzionat ca acest produs prin factorii reali analizati nu confera circumstantele ca va fi un produs profitabil in viitor.

Citeşte şi Transportatorii ACUZĂ: ASF şi unele societăţi de profil generează nereguli grave pe piaţa locală de asigurări

Conditiile socio-economice concrete in care se desfasoara activitatea pe RCA, scaderea puterii de cumparare, cresterea preturilor reparatiilor, cresterea accelerata si lipsa de predictibilitate a despagubirilor pentru vatamari corporale si deces, inasprirea conditiilor de reasigurare pentru produsul RCA, sunt factori reali care arata ca acest produs nu poate fi considerat dezirabil pe viitor.

Societatea se va concentra pe celalalte linii de business din clasele non-viata. Retragerea ABC Asigurari Reasigurari SA de pe piata RCA nu va genera consecinte negative cu privire la respectarea drepturilor persoanelor pagubite, societatea noastra avand in continuare intreaga capacitate pentru indeplinirea obligatiilor asumate prin politele RCA emise anterior. Societatea detine un program de reasigurare de inchidere pe produsul RCA, detine contracte de colaborare si parteneriat cu societati independente specializate in lichidare de daune si are capacitatea financiara necesara pentru a face in continuare plati de despagubiri, cu respectarea integrala a termenelor si conditiilor impuse prin dispozitiile legale in vigoare.

Citeşte şi RCA 2015: Majorări SEMNIFICATIVE de tarife. Cei mai afectaţi sunt tinerii

Dosarele de dauna pe RCA se vor deschide si in viitor prin intermediul salariatilor
sau colaboratorilor nostrii in fiecare judet pe teritoriul Romaniei, informatiile de contact
fiind disponibile si actualizate permanent pe site-ul ABC Asigurari Reasigurari SA. In ce priveste deschiderea si lichidarea dosarelor de dau ne pe teritoriul altor state, informam ca se mentin colaborarile cu societatile specializate cu care s-a colaborat in ultimii 10 ani, decizia de retragere de pe piata asigurarilor RCA neproducand nicio modificare.