O companie şi-a propus să tipărească Wikipedia

Deşi enciclopediile tipărite nu mai sunt la modă, din simplul motiv că articolele din interior nu mai sunt actuale, cineva vrea să publice Wikipedia.

23 feb. 2014, 10:37
O companie şi-a propus să tipărească Wikipedia

Wikipedia reprezintă o colecţie de câteva milioane de articole scrise în diverse limbi şi actualizate de o comunitate imensă de voluntari. Deşi o mare parte din conţinutul stocat pe serverele companiei nu a mai fost modificat de foarte mult timp, există şi articole ce primesc deseori adăugiri. Cu toate acestea, opinia generală vizavi de enciclopedia online nu este foarte bună, mai ales în cercuri academice. Mulţi sunt de părere că prin intermediul sistemului de crowdsourcing folosit de Wikipedia, calitatea şi autenticitatea articolelor de multe ori lasă de dorit. Cu toate că există un anumit merit pentru această afirmaţie, trăiesc cu impresia că acesta este un website care nu va dispărea prea curând, ci doar va creşte.

Pentru a celebra această instituţie, care a devenit una dintre cele mai importante surse de informaţii online, Pedia Press a creat un proiect pe Indiegogo prin intermediul căruia speră să obţină finanţarea pentru a tipări Wikipedia.

Citeşte mai mult pe playtech.ro

Citeşte şi Un articol fals a rezistat cinci ani pe Wikipedia