O comună din Mehedinţi nu are apă de o lună. Sătenii dau vina pe primărie VIDEO

Aproape o sută de familii din localitatea Dumbrava (jud. Mehedinți) au rămas fără apă de aproape o lună, după ce transformatorul care alimenta cu energie electrică reţeaua a fost lovit de un fulger. Potrivit România TV, sătenii se plâng că primăria le-a cerut lor bani pentru reparaţia transformatorului.

18 aug. 2014, 14:19
O comună din Mehedinţi nu are apă de o lună. Sătenii dau vina pe primărie VIDEO

La robinetele oamenilor din Dumbrava de Jos nu mai curge niciun strop de apă de aproape o lună de zile. Acum, oamenii sunt nevoiţi să meargă în alte localităţi pentru a aduce apă.

După săptămâni întregi în care au aşteptat ca primăria să rezolve situaţia, sătenii s-au trezit convocaţi într-o şedinţă în care li s-au cerut bani pentru reparaţia transformatorului defect. „Nu avem apă de trei săptămâni, spune că trebuie să plătim din nou. Plătim cinci lei metrul cub, vine la poartă să plătim un milion pentru reparaţia transformatorului. Cât timp merge, această apă e a primăriei, când se strică e a cetăţeanului„, se plâng sătenii.

Virgil Vasilescu, viceprimarul din Dumbrava, a declarat pentru România TV pe această temă: „Preţul pe care noi îl încasăm de la apă nu acoperă asemenea evenimente neplăcute care vizează şi alte cheltuieli în afară de distribuţie, de consumul de curent, de cheltuielile cu personalul. Până la urmă, sistemul este în gestiunea populaţiei„. Reparaţia transformatorului ar costa aproximativ 1.500 de euro.