O consilieră de la Prefectura Buzău s-a SPÂNZURAT, după ce a fost audiată într-un dosar de retrocedări ilegale

Consiliera de la Prefectura Buzău s-a sinucis, după ce a fost audiată la DNA. Femeie de 57 de ani a fost găsită spânzurată luni dimineaţă, în curtea casei sale din Buzău, unde locuia cu mama sa. Luminiţa Ionescu a fost audiată de procurori în dosarul baronului PDL Paul Beganu.

RomaniaTV.net
24 nov. 2014, 10:24
O consilieră de la Prefectura Buzău s-a SPÂNZURAT, după ce a fost audiată într-un dosar de retrocedări ilegale

Luminiţa Ionescu a fost găsită spânzurată în curtea casei. Femeia era consilier şi era membru în Comisia de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Buzău.

Surse judiciare susţin că femeia ar fi fost audiată în cazul Beganu în urmă cu câteva săptămâni, fiind solicitată să dea explicaţii, la DNA Ploieşti, în cazul celor peste 5.000 de hectare de teren retrocedate ilegal la Gura Teghii. În dosarul respectiv, fostul prefect Paul Beganu şi un inginer silvic de la Romsilva sunt acuzaţi că ar primit un milion de euro mită, cei doi fiind, în prezent, arestaţi preventiv. În acelaşi caz, un judecător de la Pătârlagele care a dat sentinţa privind împroprietărirea abuzivă ar fi primit mită 250 de mii de euro, potrivit procurorilor, fiind acum, sub control judiciar, cercetat pentru o serie de infracţiuni.