O actriţă de renume internaţional a murit la vârsta de 95 de ani. Era numită FECIOARA ETERNĂ

Setsuko Hara, legendă a cinematografiei japoneze, a murit la vârsta de 95 de ani, a anunțat joi presa niponă, citând familia artistei.

26 nov. 2015, 09:21

Pe numele său real Masae Aida, actrița fusese spitalizată în luna august, iar decesul survenit în 5 septembrie a fost anunțat doar în cursul acestei săptămâni, transmite AFP. Setsuko Hara, care a rămas departe de presă după ce și-a încheiat brusc bogata sa carieră cinematografică, începută în anii ’30, „nu dorea să se vorbească” despre ea și boala de care suferea, a declarat agenției de presă japoneze Kyodo nepotul ei, în vârstă de 75 de ani, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Tragedie fără margini: Actriţa Adriana Campos şi soţul acesteia au murit într-un teribil accident

Actrița a ajuns celebră după al Doilea Război Mondial datorită marilor roluri jucate în multe filme ale regizorului Yasujiro Ozu, printre care „Călătorie la Tokyo” (1953), considerat o capodoperă a cinematografiei mondiale. Hara interpreta o văduvă de război, mai atașată de socrii ei decât propriii lor copii, prea ocupați într-o societate japoneză în care relațiile de familie începeau să slăbească.

Setsuko Hara, care nu s-a căsătorit niciodată — și care, din acest motiv, era numită „Fecioara eternă” — a jucat și în filme regizate de Akiro Kurosawa, precum „Nu îmi regret tinerețea” și „Idiotul”, sau de Tadashi Imai și Mikio Naruse. Modestă și elegantă, ea s-a retras după ultimul film, turnat în 1962, fără să își dezvăluie motivele.