O elevă din Baia Mare, în stare gravă după ce a fost BĂTUTĂ de un coleg

O elevă de clasa a şaptea din Baia Mare a fost bătută crunt de un coleg de clasă, informează România TV. În urma loviturilor primite, ea a fost operată de urgenţă şi este în stare gravă. Băiatul riscă să i se scadă nota la purtare şi să fie mutat la altă şcoală.

12 nov. 2014, 12:40
O elevă din Baia Mare, în stare gravă după ce a fost BĂTUTĂ de un coleg

Băiatul a sărit la bătaie după ce adolescenta i-a aruncat penarul pe jos. În pauza mare, la doar câţiva metri de profesorii care erau de serviciu în şcoala din Baia Mare, el s-a năpustit asupra copilei cu pumnii şi picioarele.

„Doamna profesoară de germană a constatat că eleva nu se simţea bine. A cerut întâi să meargă la baie, starea nu era bună în continuare şi a cerut eleva acasă”, a declarat Mihai Boloş, director Şcoala Nicolae Iorga.

Citeşte şi Elevă bătută de un cămătar în sala de clasă a unui liceu din Călăraşi

O colegă a ajutat-o pe eleva de clasa a şaptea să ajungă acasă. Pentru că se simţea din cea în ce mai rău, mama fetei a mers imediat cu ea la spital. Medicii au dus-o direct pe masa de operaţii.

„S-a intervenit chirurgical. S-a practicat splenectomie şi pancreatectomie subtotală pe un hematom splenic şi traumatism pancreatic”, a precizat Vasile Pop, director medical Spitalul Judeţean Baia Mare.

Copila a fost transferată apoi la Bucureşti.

Inspectoratul Şcolar a deschis o anchetă. „Am fost informaţi, am primit o notă informativă din partea conducerii şcolii respective. Inspectoratul Şcolar nu este abilitat să dea informaţii despre o anchetă care se află în derulare”, a declarat Vasile Ban, inspector adjunct ISJ Maramureş.

Băiatul de 13 ani ar putea fi pedepsit cu scăderea notei la purtare şi mutarea la altă şcoală. Procurorii au deschis un dosar penal, dar nu îl pot trage la răspundere pe băiat, pentru că este minor.

Citeşte şi Elevă de 13 ANI, SNOPITĂ în bătaie de o altă fată. Totul a fost filmat VIDEO