O englezoaică a murit din cauza anticoncepţionalelor. Pastilele se vând şi în România FOTO

O englezoaică de 21 de ani a murit la scurt timp după ce începuse să ia anticoncepţionale prescrise de medicul ginecolog, medicamente care se vând şi în România.

22 ian. 2016, 17:24

Tânăra Fallan Kurek era din Tamworth, un oraș în comitatul Staffordshire, Marea Britanie. Într-o zi, fata a ajuns de urgenţă la spital, după ce i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit din senin în casă, potrivit dailymail.co.uk.

Medicii au descoperit că fata lua de 25 de zile anticoncepţionale Rigevidon, pe care i le prescrisese chiar ginecologul. Tatăl fetei le-a declarat anchetatorilor că fiica sa a mers la medic, cu o săptămână înainte de deces, acuzând dureri în piept şi la picioare. Mai mult, tânăra avea şi probleme cu respiraţia.

Doctorul care a consultat-o pe Fallan Kurek, cu o săptămână înainte să moară, a considerat că aceasta are probleme musculare şi i-a recomandat odihnă şi să ia ibuprofen.

Medicul legist a stabilit că fata a avut efecte secundare la anticoncepţionale. Aceasta a murit din cauza vaselor de sânge formate în plămâni.