O familie cu un copil mic, căutată de salvamontişti în Valea Cernei

Salvamontiştii gorjeni intervin, luni, pe Valea Cernei pentru căutarea unei familii cu un copil mic care s-a rătăcit în zonă. Există posibilitatea ca aceştia să fi încercat să treacă prin Valea Cernei, între masivele Vâlcan şi Godeanu, drumul greu accesibil.

27 oct. 2014, 11:56
O familie cu un copil mic, căutată de salvamontişti în Valea Cernei

Au plecat ieri (duminică) din Câmpul lui Neag, de la o cabană, către Severin. Aveau mai multe căi de luat, printre care singura fără semnal şi cu probleme este cea de peste munte, dar nu e sigur că au plecat pe acolo, însă nu au semnal pe telefon. Nu au ajuns nici până astăzi (luni n.r.), cei de acasă şi cei de la serviciu s-au agitat şi ne-au transmit nouă informaţia. Noi considerăm că sunt undeva pe Valea Cernei, am urcat pe Valea Motrului, urcăm până la limita cu judeţul Hunedoara, ne întâlnim cu cei de la Salvamont Hunedoara şi apoi noi coborâm pe Valea Cernei până la intersecţia cu drumul de la Băile Herculane„, a declarat şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, potrivit Agerpres.

Pentru căutări au fost trimişi în zonă cinci salvamontişti gorjeni şi ambulanţa Serviciului de Salvamont Gorj, singurul vehicul sanitar din judeţ care poate să acţioneze în zonele accidentate.

CITEŞTE ŞI: Trei bărbaţi, salvaţi de jandarmii montani după ce s-au rătăcit în Retezat