CUTREMURĂTOR. O FAMILIE de 10 persoane a dispărut în accidentul aviatic din MALI

Printre pasagerii avionului Air Algerie care s-a prăbuşit, joi, în Mali, se aflau mai multe familii, între care şi una de francezi care număra nu mai puţin de 10 persoane. Mulţi dintre pasageri mergeau în vacanţă, alţii în călătorii de afaceri.

25 iul. 2014, 15:00
CUTREMURĂTOR. O FAMILIE de 10 persoane a dispărut în accidentul aviatic din MALI

10 membri ai unei familii se aflau la bordul avionului Air Algerie care s-a prăbuşit în Mali.

Familia Reynaud – bunicii,  alături de cei doi fii şi de soţiile acestora, împreună cu cei patru copii, se întorceau acasă după ce îşi vizitaseră rudă care se măritase în Burkina, scrie Le Figaro. Bunicii erau divorţaţi şi locuiau în Lion şi Lorette. Fiii lor şi familiile locuiau în Chambéry şi Gex.

«Nathan, unul dintre copii, şi-a rupt piciorul şi se gândeau să anuleze călătoria. Trebuiau să vină în vacanţă la noi, fiul meu îi aştepta… nu au mai venit„, a declarat Dauphiné Libéré, o prietenă a familiei.

Prietenii copiilor au creat mai multe pagini pe Facebook prin care vor să le aducă un omagiu.

116 persoane au murit în accidentul aviatic din Mali. La bordul avionului prăbuşit se aflau 54 de francezi. Potrivit unei liste publicate de presa internaţională, la bordul avionului nu se afla nici un român.

AVION PRĂBUŞIT în Mali. NICIUN ROMÂN nu se regăseşte pe LISTA pasagerilor

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat vineri, la România TV, că planează o incertitudine asupra informaţiei cu privire la prezenţa cetăţeanului român la bordul aeronavei care s-a prăbuşit joi, în Mali.

„Astăzi, autorităţile algeriene, prin intermediul unui oficial al ministerului algerian de Externe, a comunicat ambasadei noastre că revin asupra informaţiei oficiale că a existat un român în aeronavă. Există o serie de contradicţii cu privire la numărul şi cetăţenia pasagerilor avionului. Aşa cum am precizat şi ieri, avem acelaşi tip de informaţii din partea autorităţilor din Burkina Faso, care inclină a spune că nu există un român pe lista de pasageri. Am făcut apel ca mai multe ambasade ale României, şi cea din Alger, şi Senegal, şi Paris şi Madrid, să facă toate demersurile să investigheze acest aspect relevant”, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean.

Primele imagini cu epava avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit în Mali VIDEO

Un avion Air Algerie s-a prăbuşit joi în nordul Mali. Zona unde se află resturile avionului a fost reperată datorită unei drone de observaţie Reaper a armatei franceze, cu baza la Niamey, a precizat vineri Ministerul Apărării.

Avionul a decolat în noaptea de miercuri spre joi de la Ouagadougou, cu 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, cu destinaţia Alger. Aeronava a dispărut de pe radare la 50 de minute de la decolare.