O femeie din sectorul 4 al Capitalei trăieşte cu UN ŢAP în casă VIDEO

O femeie din sectorul 4 al Capitalei a fost reclamată de vecini că ţine în casă un ţap. Oamenii s-au arătat deranjaţi de mirosul neplăcut, dar şi de zgomotul făcut de animal. Cum nu este prima sesizare primită la Primăria Sectorului 4 privind încălcarea normelor de convieţuire socială prin găzduirea unor animale domestice pe post de animale de companie, primarul Cristian Popescu Piedone a mers personal să verifice situaţia.

02 iul. 2015, 13:06
O femeie din sectorul 4 al Capitalei trăieşte cu UN ŢAP în casă VIDEO

În urma unei sesizări venite din partea cetăţenilor de pe Intrarea Căscioarei, primarul Cristian Popescu Piedone s-a dus să vadă la faţa locului ce e cu ţapul care locuieşte în casă alături de stăpân. A constatat că unul dintre proprietarii din această zonă creşte în gospodărie animale și păsări domestice de consum, printre care un ţap, încălcând flagrant normele de salubrizare şi igienizare impuse pe raza Municipiului Bucureşti prin H.C.G.M.B nr. 120/2010, privind normele de salubrizare şi igienizare.
Potrivit art. 33 din respectivul normativ adoptat de Municipalitate, „se interzice creşterea sau întreţinerea în gospodării individuale a animalelor şi păsărilor pentru consum, piele, blană şi tracţiune, a albinelor şi viermilor de mătase şi asimilate acestora, cu excepţia animalelor de companie”.

În urma plângerilor depuse de vecini, femeia a primit un avertisment.

„Eu înţeleg că iubiţi animalele, dar totusi, stanga – dreapta sunt case, in spate sunt case. O să vă dăm un avertisment. Eu am constatat si voi face o sesizare catre organele abilitate, cei de la sanatate publica pentru ca ne-au venit noua reclamatii la primarie. Vecinii v-au reclamat. Zic că a venit vara şi este un miros extraordinar”, i-a spus primarul Piedone proprietarei.

Cum nu e singurul cetăţean care ţine diverse animale de companie în locuinţă şi încalcă legislaţia locală în vigoare, edilul Sectorului 4 a decis ca Poliţia Locală Sector 4 să intensifice verificările şi să adopte măsurile care se impun, pentru a fi soluţionate astfel de situaţii, care induc disconforort comunităţii localale, încălcând şi normele privind protecţia drepturilor animalelor.

„Rămânem în teren şi răspundem sesizărilor transmise de cetăţeni în acest sens. Contăm pe sprijjinul instituţiilor cu atribuţii în domeniu, pentru a reuşi să reglementăm împreună astfel de situaţii. În cazul de astăzi, luând în calcul situaţia materială precară, respectiva familie traind la limta subzistenţei, am decis să aplicăm doar un advertisment. Însă, în situaţia în care nu se vor conforma somaţiilor, toţi cei identificaţi în cuplă vor fi sancţionaţi corespunzător şi vor trebui să intre în legalitate”, a transmis primarul Cristian Popescu Piedone.