O fată de 12 ani din Bucureşti s-a înecat în mare, la Mangalia

O fată în vârstă de 12 ani s-a înecat în mare, joi, la Mangalia, ea fiind scoasă din apă în stare de inconştienţă, iar cadrele medicale au încercat să o resusciteze, fără rezultat însă. De la începutul sezonul estival şi până în prezent, 23 de persoane s-au înecat în mare, dintre care cinci copii.

23 aug. 2018, 14:32
O fată de 12 ani din Bucureşti s-a înecat în mare, la Mangalia

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, cadrele medicale au fost solicitate, joi, să acorde primul ajutor pe plaja Belvedere din Mangalia, unei fetiţe în vârstă de 12 ani, care a intrat în mare şi a fost scoasă din apă în stare de inconştienţă, potrivit news.ro.

Astfel, au început manevrele de resuscitare, care au durat câteva zeci de minute, în final fiind declarat decesul copilului. Fata era din Bucureşti.

În zona de sud a litoralului, salvamarii au arborat şi joi steagul roşu, care interzice scăldatul din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, de la începutul sezonului estival şi până în prezent, 23 de persoane s-au înecat în mare, dintre acestea cinci fiind copii. De asemenea, aproximativ 50 de persoane au fost salvate de la înec, în acelaşi interval.