O fată de 16 ani s-a aruncat în Bistriţa de dorul tatalui care s-a sinucis. În timpul căutărilor, a mai fost găsit un cadavru

O fată de 16 ani s-a aruncat, sâmbătă seară, în canalul Bistrița din judeţul Neamţ şi a fost găsită de pompieri duminică. Se pare că adolescenta şi-ar fi pus capăt zilelor de dorul tatălui care s-a sinucis în urmă cu doi ani. În timpul căutărilor, echipele de salvare au mai descoperit cadavrul unui bărbat.

30 dec. 2018, 12:07

Sâmbătă, în jurul orei 19:50, o femeie a sunat la „112″ și a anunțat că o tânără s-a aruncat în apă. La locul evenimentului s-au deplasat 3 echipaje de pompieri cu o autospecială complexă de intervenție cu barcă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. S-a oprit uzinarea apei, pentru ca scafandrii ISU Neamţ să poată face scufundări în căutarea tinerei.

Fata are 16 ani  provenea dintr-o familie cu o situație materială precară și locuia împreună cu mama, mătuşa, o soră şi un frate, în Slobozia (Roznov). Se pare cătrecea printr-o depresie şi îi ducea dorului tatălui, care s-ar fi sinucis şi el, în urmă cu doi ani.

Pompierii au căutat-o în apele râului timp de câteva ore, iar dimineață au reluat căutările.

Conform pompierilor, pe timpul căutărilor de la Hidrocentrala Zănești, au fost descoperite două corpuri: un bărbat (corpul fiind în stare de descompunere), și tânăra care s-a aruncat, corpul ei fiind recunoscut de cineva din familie. Trupul bărbatului găsit decedat aparține unui zăneștean de aproximativ 70 de ani, dispărut de la începutul lunii.