O femeie a fost condamnată la 15 ani de închisoare, după ce şi-a ucis cu sânge rece bebeluşul abia născut

O femeie din Vaslui a fost condamnată la 15 ani de închisoare, după ce şi-a ucis bebeluşul, apoi i-a dat foc în faţa casei.

02 nov. 2018, 07:20
O femeie a fost condamnată la 15 ani de închisoare, după ce şi-a ucis cu sânge rece bebeluşul abia născut

Judecãtorii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea tinerei de 33 de ani la 15 ani şi 8 luni de închisoare, la care se mai adaugă 5 ani pedeapsã complementarã de interzicere a unor drepturi.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacatã în termen de 10 zile, relatează vremeanoua.ro.

Elena Savin a fost arestată la începutul lunii mai dupã ce a fost acuzatã de omor şi profanare de cadavre. Adusã la audieri, tânăra şi-a recunoscut senin faptele şi nu a arãtat nicio clipã cã ar regreta faptul cã şi-a ucis bebeluşul.

Întrebată de ce a făcut asta, Elena a răspuns senină: „Asa era mai bine pentru toţi”.

Tânăra a născut la termen, pe 2 aprilie 2018, un băieţel. S-a întâmplat acasă şi, imediat după naştere, femeia şi-a sugrumat și l-a înjunghiat, după care i-a ascuns cadavrul în dulap timp de trei zile.

După cele trei zile, a luat cadavrul din dulap și i-a dat foc în curte. Deoarece, trupul copilașului nu arsese în totalitate, femeia a luat cu o furcă și l-a aruncat în WC-ul din curte. Dupã aceea si-a convins sotul sã sape o altã hazna si pe cea veche sã o astupe. Bărbatul n-a bănuit nimic.

Crima oribilă a fost descoperitã de poliţiştii vasluieni la mai bine de o lună de la comiterea ei, pentru că nimeni nu a crezut-o pe femeie când a spus că a făcut avort, sarcina fiind prea avansată și niciun medic nu ar fi ajutat-o să facă așa ceva.