O femeie a fost diagnosticată cu o afecţiune rară din cauza căreia nu mai poate auzi vocile bărbaţilor

Se întâmplă în China, unde o femeie şi-a pierdut capacitatea de a auzi vocea bărbaţilor din cauza unei afecţiuni rare. Este vorba despre "reverse-slope hearing loss" sau RSHL, o boală care afectează 1 din 13.000 de persoane.

17 ian. 2019, 15:00
O femeie a fost diagnosticată cu o afecţiune rară din cauza căreia nu mai poate auzi vocile bărbaţilor

Femeia s-a trezit într-o dimineață și nu a mai putut auzi vocea iubitului său, scrie avantaje.ro. Cei doi au mers la spital, unde femeia a fost diagnosticată cu RSHL.

Persoanele care suferă de RSHL nu pot auzi frecvențele joase ale sunetelor, precum zgomotul produs de frigider sau vocile celor mai mulți dintre bărbați. „Pe mine putea să mă audă, dar pe un pacient tânăr nu îl putea auzi deloc’, a declarat medicul ce s-a ocupat de femeie.

Citeşte şi China a testat versiunea sa autohtonă a „mamei tuturor bombelor”

Femeia le-a spus medicilor că a fost foarte stresată şi nu a reuşit să doarmă suficient, fapt ce ar fi putut duce la pierderea bruscă a auzului. De asemenea, ea a mai declarat că s-a simţit ameţită şi auzea un ţiuit cu o zi înainte să îşi piardă auzul.

Se pare că doi dintre factorii de risc ai acestei afecțiuni sunt nivelul ridicat de stres și oboseala accentuată. Medicul a declarat, în plus, că femeia a experimentat grețuri și țiuit în ureche cu o seară înainte. Acesta s-a declarat, însă, optimist că pacienta își va recăpăta complet auzul.