O femeie a fost arestată pentru uciderea româncei din Abu Dhabi. Aceasta pregătea şi un atac cu bombă

O femeie din Emiratele Arabe Unite a fost arestată joi pentru uciderea profesoarei americane de origine română, într-un centru comercial din Abu Dhabi. Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, femeia pregătea şi un atac cu bombă. La reşedinţa ei au fost găsiţi explozibili, potrivit România TV.

04 dec. 2014, 13:12
O femeie a fost arestată pentru uciderea româncei din Abu Dhabi. Aceasta pregătea şi un atac cu bombă

Poliţia a reţinut o persoană bănuită că a ucis-o pe Ibolya Ryan, o profesoară americană de origine română. Potrivit unor surse din poliţie, se pare că agresorul mai plănuia să amplaseze o bombă în faţa reşedinţei unui cetăţean american.

Crima, bine pusă la cale, a avut loc într-un centru comercial din Abu Dhabi. Potrivit martorilor şi poliţiştilor, agresoarea, care purta un văl islamic, a aşteptat-o pe profesoară în mall o oră. A acostat-o în toaletă și a înjunghiat-o de şase ori.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum atacatorul a fugit apoi. A aruncat cuţitul cu care a omorât-o pe femeie.

Ibolya Ryan, în vârstă de 47 de ani, lasă în urmă doi copii gemeni de 11 ani. Potrivit profilului său de Facebook, ea preda la o grădiniţă de elită din Abu Dhabi. Era foarte încântată de locul său muncă şi le povestea prietenilor că îi place să trăiască în ţara arabă, să înţeleagă cultura şi să înveţe limba. Femeia era divorţată, iar fostul său soţ locuieşte în Europa.