O femeie de 67 de ani este însărcinată cu gemeni

Femeia de 67 de ani, din China, pare că sfidează natura, după ce ea, împreună cu soţul ei, au decis să conceapă in vitro un copil. Medicii au sfătuit-o să facă avort, dată fiind vârsta sa înaintată, însă ea a refuzat categoric, asumându-şi iniţiativa.

10 aug. 2018, 10:51

Femeia a luat această hotărâre după ce singurul ei copil – un băiat de 34 de ani – a murit într-un accident de maşină. Ea a rămas însărcinată cu gemeni după tratamentul de fertilitate.

Medicii au sfătuit-o însă că iniţiativa ei, pe cât de neobişnuită, pe atât de riscantă, ar putea să degenereze, având în vedere că femeia are probleme de sănătate, suferind de tensiune arterială şi având o vârstă înaintată pentru a mai putea purta o sarcină.  Nu în ultimul rând, medicii au avertizat-o că îşi pune propria ei viaţă în pericol prin această decizie, informează publicaţia The Beijing News.

Femeia care se recomandă cu numele „Zhang”, ar putea deveni cea mai bătrână femeie din lume care naşte un copil. Fiul ei se născuse în perioada când, în China, funcţiona politica unui „singur copil” într-o familie, în anii 1980, interdicţie ce s-a încheiat în 2015.

„Nu am putut să dorm ani întregi fără pastile de somn ani întregi”, s-a confesat femeia. Ea şi soţul au încercat să adopte un copil, dar nu au fost eligibili din cauza vârstei lor înaintate.

Anul trecut, în Iunie, cuplul s-a decis să urmeze un tratament de fertilitate şi a mers la un spital din Taiwan, unde a găsit un specialist disponibil să îi îndeplinească dorinţa, mai scrie presa chineză.

Citeşte şi Cum să rămâi însărcinată cu gemeni

După ce s-a întors din Taiwan, femeia a fost la un control la maternitate din spitalul Baodao Healthcare, din Beijing, însă specialiştii de acolo au spus că nu sunt în măsură să se ocupe de asemenea cazuri foarte riscante, ce presupun un mare risc.

Femeia a fost transferată la Spitalul Universitar din Tokyo, apoi la al doilea spital, medicii sfătuind-o să facă, totuşi, avort. Ea a refuzat categoric, iar medicii pe care i-a mai solicitat au refuzat să preia cazul, fiind prea riscant, iar personalul medical neobişnuit cu astfel de cazuri rare şi sensibile. 

„Nu sunt foarte bogată, dar mi-aş putea permite să cresc un copil şi cred că aş putea să trăiesc şi până la 85 de ani să îmi văd copilul crescând şi devenind adult”, povesteşte femeia. „Chiar dacă eu nu aş mai putea să îmi cresc copilul, nepotul meu, care are acum 40 de ani, ar putea să îl crească în locul meu. Să pot să nasc un copil esre tot ceea ce doresc pe lumea aceasta”, a mai spus ea.

În China, cea mai bătrână femeie care a devenit mamă la o vârstă atât de înaintată este Sheng Hailin, care a născut gemeni când avea vârsta de 62 de ani, în 2010.

În România, cea mai bătrână femeie care a născut este Adriana Iliescu şi a intrat în Cartea Recordurilor, devenind oficial cea mai bătrână mamă din lume.  Fetiţa ei este Eliza, pe care a născut-o la vârsta de 66 de ani şi 320 de zile. A fost surclasată ulterior de o altă femeie, din India, care a devenit mamă la 70 de ani.