O femeie din Germania, bănuită că este islamistă a fost repatriată cu trei copii şi o fetiţă de cetăţenie americană

O femeie germană suspectată de apartenenţă la gruparea teroristă Stat Islamic a fost repatriată împreună cu cei trei copii ai săi şi cu o fetiţă cu cetăţenie americană ce se află de asemenea în grija ei, potrivit dpa.

24 nov. 2019, 11:35
O femeie din Germania, bănuită că este islamistă a fost repatriată cu trei copii şi o fetiţă de cetăţenie americană

Grupul a sosit pe aeroportul din Frankfurt sâmbătă seara, cu o cursă aviatică din Erbil, Irak. Ei s-au aflat înainte de aceasta în nordul Siriei, a anunţat poliţia federală germană. Autorităţile din landul Hesse din vestul Germaniei se vor ocupa de acum de acest caz, a precizat poliţia federală.

Acesta este primul caz când autorităţile germane au iniţiat procesul de repatriere a unui cetăţean care s-a aflat pe teritoriul Statului Islamic. Alţi suspecţi s-au confruntat cu urmărirea penală în Germania, însă aceştia fie s-au întors pe cont propriu, fie au fost deportaţi din altă ţară.

De asemenea, Germania a mai preluat copii din tabere de refugiaţi din Siria.

Femeia de 30 de ani este investigată sub suspiciunea de apartenenţă la o grupare teroristă şi de neglijare a copiilor minori, a informat purtătorul de cuvânt al Biroului Procurorului General din Frankfurt. Deocamdată nu a fost emis un mandat de arestare pe numele ei.

Alături de propriei ei copii, femeia are în grijă o fetiţă de 2 ani cu cetăţenie americană. Legătura dintre femeie din fetiţa americană nu este deocamdată foarte clară.