O femeie din Rusia, arestată în SUA. Este agentă a Kremlinului

Departamentul american al justiţiei a anunţat luni arestarea unei cetăţene ruse acuzate de conspiraţie ca agentă a guvernului Rusiei, dezvoltând legături cu cetăţeni americani şi infiltrându-se în grupuri politice, informează Reuters.

16 iul. 2018, 20:16
O femeie din Rusia, arestată în SUA. Este agentă a Kremlinului

Maria Butina, în vârstă de 29 de ani, lucra sub îndrumarea unui oficial de rang înalt de la Moscova sancţionat de Trezoreria SUA, a precizat Departamentul Justiţiei. 

Femeia a fost arestată preventiv Duminică şi urma să fie audiată Luni, de o instanţă, în faţa unui magistrat, din Washington, potrivit Ministrului Justiţiei american.

Despre femeia-spion se mai cunoaşte faptul că era protejata lui Alexander Torşin, un fost bancher rus care s-a întâlnit cu Donald Trump Jr., la un dineu oficial, la convenţia NRA, în 2016.

Torshin a fost pus sub sancțiune de către SUA în luna aprilie a acestui an.

Citeşte şi Replica ministrului Apărării la comentariile lui Trump: Germania nu este prozoniera politicii ruseşti

Un comunicat de presă al Departamentului de Justiție a declarat că Butina „a dezvoltat relații cu persoane din SUA și infiltrarea unor organizații care au influență în politica americană, în scopul avansării intereselor federației ruse”.

Într-un comunicat de presă emis de Ministerul Jutiţiei american se arată că Butina „a dezvoltat relaţii cu persoane de origine americană şi s-a infiltrat în organizaţii cu influenţe în politica americană, cu scopul de a promova interese ale Federaţiei Ruse”.