Zăpada din ultimele ore provoacă haos în ţară: Oameni înzăpeziţi şi ambulanţe care ajung cu întârziere la bolnavi UPDATE

Zăpada abundentă din ultimele ore a ţinut prizonieri oamenii din mai multe localităţi. Ambulanţele au ajuns cu întârziere la cei care le cereau ajutorul, iar pompieriii au intervenit pentru mai multe situaţii de urgenţă.

11 ian. 2017, 06:40
Zăpada din ultimele ore provoacă haos în ţară: Oameni înzăpeziţi şi ambulanţe care ajung cu întârziere la bolnavi UPDATE

UPDATE: Un bărbat, de 60 de ani din Galaţi a murit, miercuri, după ce a suferit un stop cardio-respirator şi ar fi căzut în zăpada din curtea casei, trupul său fiind preluat de medicii legişti pentru a stabili cauzele decesului.

UPDATE: Peste 70 de persoane au fost găsite în stradă cu hipotermie, cele mai multe în Iaşi şi Bucureşti, acestea fiind duse la spital pentru îngrijiri medicale. Serviciile de ambulanţă au intervenit în aproape 9.800 de cazuri, iar echipajele SMURD în alte peste o mie de cazuri de urgenţă, dintre care 258 pentru gravide şi 159 pentru persoane dializate.

Jandarmii, pompierii şi poliţiştii au avut 97 de intervenţii pentru deblocarea a 409 autovehicule şi a 1.002 persoane. Cele mai multe intervenţii au fost în judeţul Constanţa, unde au fost deblocate 245 auto şi 816 persoane, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Toate autovehiculele aflate în deplasare pe A2 au fost scoase în siguranţă de pe autostradă şi şi-au continuat deplasarea către destinaţii, nicio persoană nu a rămas blocată, a precizat MAI.

În judeţul Ialomiţa, în noaptea de marţi spre miercuri, două autoturisme în care se aflau cinci persoane au rămas blocate la 3,5 kilometri de localitatea Iazu, comuna Scânteia. La această oră, persoanele sunt deblocate, fiind în afara oricărui pericol. Intervenţia s-a realizat cu utilaje de la CNAIR, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa şi de la autorităţile locale.

In judeţul Brăila, pe segmentul de drum DN 21A Ţăndărei – Bărăganul, la trei kilometri de localitatea Bărăganu au rămas blocate două autoturisme în care se află şapte persoane. Secţia de Drumuri Naţionale Slobozia a intervenit pentru deblocarea acestora.

În judeţul Tulcea, în localitatea Ostrov Pecineaga, o persoană în vârstă de 84 ani care a acuzat dureri abdominale a fost preluată cu o ambulanţă a Serviciului Judeţean Tulcea şi dusă la spital, maşina fiind însoţită de utilaje de deszăpezire.

Totodată, în localitatea Horia, o femeie în vârstă de 70 de ani, suspectă de accident vascular cerebral, a fost preluată pentru a fi dusă la spital cu o ambulanţă, care a avut dificultăţi la deplasare, fiind necesară intervenţia cu un utilaj pentru deszăpezirea drumului.

O şenilată aparţinând Drumurilor Judeţene, încadrată cu asistent medical şi doi paramedici, a intervenit în localitatea Ostrov, judeţul Tulcea pentru salvarea unei persoane de 21 de ani, suspectă de accident vascular cerebral.

De asemenea, situaţii deosebite au fost înregistrate pe DN2A între localităţile Gălbiori şi Dorobanţu, unde, din cauza derapării unui autotren, circulaţia a fost blocată, coloana întinzându-se pe aproximativ trei kilometri, pe ambele sensuri de mers. Intervenţia lucrătorilor CNAIR şi ai Poliţiei Rutiere a fost îngreunată, întrucât a fost nevoie să se deplaseze către zona accidentului pe terenurile agricole, traficul fiind blocat. La ora transmiterii acestei ştiri, situaţia s-a rezolvat.

UPDATE: Trei persoane care au rămas blocate cu maşinile, miercuri, pe două drumuri judeţene din Galaţi au fost salvate de către echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi drumari, ulterior acestea fiind conduse la primăriile din localităţile Schela şi Poiana.

UPDATE: În judeţul Ialomiţa o ambulanţă a reuşit să ajungă la un bebeluş de opt luni după două ore. Mama sa a sunat disperat la 112 când a văzut că micuţul ei are febră foarte mare şi se simte din ce în ce mai rău. Pentru a putea ajunge la bebeluşul bolnav, ambulanţa a fost însoţită pe tot parcursul drumului de o autofreză.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ialomiţa, George Damian, o femeie din localiatea Dridu a născut acasă în noaptea de marţi spre miercuri, după ce echipajul medical chemat în sprijinul său nu a putut ajunge la timp din cauza viscolului puternic care a făcut drumurile impracticabile.

Femeia a fost ajutată de un asistent medical de la Serviciul de Ambulanţă care a reuşit să ajungă la ea, dar nu a mai avut timp să o ia şi să o ducă la spital. Mama şi nou-nascutul, ambii în stare bună, au fost ulterior preluaţi de un echipaj medical şi duşi la o unitate sanitară.

De asemnea, marţi seară, la ora 22.05, un microbuz care transporta copii a rămas blocat tot din cauza zăpezii, la kilometrul 139 al Autostrăzii A2, iar în mai puţin de jumătate de oră, pompierii l-au deszăpezit şi l-au dus până la Feteşti.

O altă misiune foarte dificilă a pompierilor din Ialomiţa a avut loc în localitatea Andrăşeşti, unde echipajele medicale au fost solicitate să intervină la un copil în vârstă de 8 luni, cu febră mare.

Salvatorii au parcurs o distanţă de 18 kilometri în două ore, iar în final au reuşit să preia copilul şi să îl ducă la spital.

Mai multe maşini au rămas blocate pe un drum din apropierea localităţii Iazu. Primăriţa din localitate le asigură adăpost celor rămaşi în maşinile blocate, însă unii dintre aceştia au refuzat să părăsească autovehiculele spunând că au combustibil şi toate cele necesare pentru a rămâne în maşini până când drumul va deveni practicabil.

Nu în ultimul rând, o misiune foarte dificilă o au pompierii din Ialomiţa pe un drum între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei, unde şapte persoane sunt blocate în două autoturisme, iar echipelor de intervenţie le este foarte greu să ajungă la ele.

Reprezentanul ISU Ialomiţa a precizat că autorităţile ţin legătura cu cei şapte şi că, deocamdată niciuna dintre persoane nu are probleme.

Citeşte şi CFR Călători: 80 de trenuri au fost anulate din cauza viscolului