O femeie gravidă plimbată pe jos între două maternităţi a pierdut sarcina

O tânără de 31 de ani din Iaşi însărcinată în 5 luni a pierdut sarcina după ce, spune familia ei, a fost trimisă pe jos de la o maternitate la alta. Pentru că se simţea rău, femeia a mers la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, acolo unde lucra medicul care îi urmărea sarcina. După mai bine de o oră de aşteptare pe holul spitalului a fost consultată de un medic care a concluzionat că din punctul său de vedere sarcina nu prezintă probleme, dar că poate merge să o vadă un alt medic de gardă de la Maternitatea "Elena Doamna". Aşa a şi făcut femeia, numai că la a doua maternitate starea ei s-a înrăutăţit şi a pierdut copilul. 

RomaniaTV.net
03 iul. 2018, 09:40
O femeie gravidă plimbată pe jos între două maternităţi a pierdut sarcina

În data de 26 iunie, tânăra gravidă a făcut morfologia fetală de trimestru II, medicul explicându-i că totul este bine. În seara de sâmbătă, 30 iunie, când fătul avea 22 de săptămâni, i s-a făcut rău şi a decis să meargă la spital să vadă dacă totul este în regulă, scrie Ziarul de Iaşi.

„Sâmbătă seara a început să o doară spatele, însă s-a gândit că e ceva normal, fiind vorba despre o sarcină. A luat un No-Spa la recomandarea medicului, pe primul l-a vomitat, a mai luat unul şi a adormit. La 5 dimineaţa s-a trezit cu dureri foarte mari, însă nu a chemat ambulanţa, a luat un taxi şi a mers la „Cuza Vodă” să vadă dacă este vreo problemă. Ştia că medicul ei este în concediu, însă bănuia că va fi cineva care îi ţine locul, mai exact în acea seară era doctoriţa rezidentă Iliescu. La triaj a ajuns la 5 jumătate, a spus că se simte rău şi ar vrea să fie consultată. A aşteptat o oră şi ceva până a venit dr. Iliescu, care foarte supărată i-a zis că nu este spitalul de gardă. În cele din urmă, i-a făcut ecografia, a zis că totul e bine, că bebe respiră, are mişcări, că e foarte activ“, povesteşte Maria Pericică, mama femeii.

„I s-a zis că nu are ce să îi facă: ori să stea să aştepte să se facă ora 8 ca să o poată interna, ori să se ducă la „Elena Doamna”. A plecat pe jos de acolo, iar când a ajuns la Maternitatea Elena Doamna, pe la 7 dimineaţa, medicii i-au zis că avea dilataţie de 3 centimetri, că membranele nu erau încă rupte, şi i-au făcut o injecţie să vadă dacă i se înteţesc contracţiile sau nu”, a povestit mama tinerei gravide.

În jurul orei 9 dimineaţa, fata ei a născut copilul, care însă nu a supravieţuit.

Acum, familia tinerei spune că va angaja un avocat și va da în judecată Maternitatea „Cuza Vodă”. Reprezentanții acestei maternități spun că sarcina femeia nu prezenta probleme.