O femeie în vârstă de 60 de ani din Gorj a fost amendată cu 4.500 de lei după ce a lipit pe coteţ un afiş electoral cu Victor Ponta

O femeie în vârstă de 60 de ani din Gorj a fost amendată de poliție cu suma de 4.500 de lei pentru că a lipit pe un coteț din curtea sa afișe electorale cu Victor Ponta. 

17 nov. 2016, 20:25
O femeie în vârstă de 60 de ani din Gorj a fost amendată cu 4.500 de lei după ce a lipit pe coteţ un afiş electoral cu Victor Ponta

Sesizare a fost făcută de un tânăr în vârstă de 29 de ani din localitatea Fărcășești care a sunat la 112 și a reclamat faptul că în curtea unei bătrâne, pe un coteț, se află mai multe afișe cu candidatul la alegerile parlamentare, Victor Ponta.

Polițiștii au amendat-o pe femeie cu suma de  4.500 de lei şi i-au cerut să dea jos şi afișele. Bătrâna susține însă că nu știa că nu are dreptul să pună afișe în curtea ei. Ea a mai declarat că nu are bani să achite amenda întrucât pensia ei este de 500 de lei pe lună.

Femeia le-a povestit poliţiştilor că afișele cu Victor Ponta le-a luat de la sediul partidului din Fărcășești. De asemenea, ea a mai declarat că i-a înţiinţat pe cei din PSD ca le va afișa în curtea sa. Nimeni însă nu i-a spus ca e împotriva legii.

O modificare adusă legii electorale spune că nu ai voie să afișezi materiale electorale nici măcar în curtea casei tale.