O femeie şi copilul ei de aproape 2 ani, spulberaţi de o maşină pe o trecere de pietoni în Suceava. Femeia a murit UPDATE

O femeie în vârstă de 40 de ani şi copilul ei de aproape 2 ani au fost spulberaţi pe trecerea de pietoni de lângă Tribunalul Suceava. Vinovat de producerea accidentului este un tânăr de 26 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La sosirea echipajelor medicale, femeia era în stare foarte gravă şi în ciuda eforturilor medicilor, aceasta a decedat. Copilul a ajuns în comă la spital. Şoferul a fost reţinut.

RomaniaTV.net
14 nov. 2018, 12:28
O femeie şi copilul ei de aproape 2 ani, spulberaţi de o maşină pe o trecere de pietoni în Suceava. Femeia a murit UPDATE

UPDATE Şoferul în vârstă de 26 de ani, din Mitocu Dragomirnei, care a ucis miercuri o femeie şi l-a rănit grav pe copilul acesteia pe o trecere de pietoni a fost reţinut pentru 24 de ore, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Potrivit sursei citate, autorul accidentului în care şi-a pierdut viaţa Irina Airinei, care fusese purtător de cuvânt la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi din Fălticeni, a fost reţinut de poliţiştii Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava şi este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Din cercetări a rezultat că şoferul conducea cu viteză un autoturism Audi A8 dinspre primărie spre centrul municipiului Suceava şi a intrat în plin în femeia care traversa regulamentar strada împreună cu copilul ei, în vârstă de un an şi jumătate.

Cele două victime au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, femeia fiind declarată decedată după ce manevrele de resuscitare au rămas fără răspuns, iar copilul fiind rănit grav şi internat în Secţia de Neurochirurgie a SJU.

_________

Accidentul s-a petrecut miercuri la prânz, martorii spunând că în urma impactului puternic femeia a fost proiectată prin aer câteva zeci de metri. Aceasta a suferit leziuni foarte grave, fiind găsită de echipajul ambulanţei în stare de inconştienţă. Ulterior, în ciuda eforturilor medicilor, femeie a murit.

Copilul, aflat în cărucior, a fost proiectat şi el câţiva metri pe trotuar. El a fost transportat în comă la spitalul de urgenţă din Suceava

Maşina implicată în accident era condusă de un tânăr de 26 de ani.

„Şoferul care se face vinovat de producerea accidentului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Poliţiştii au făcut cercetare la faţa locului, în prezent fiind în desfăşurare şi alte investigaţii. Urmează să fie vizionate şi imaginile de pe camere de luat vederi din zonă”, a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Iniţial, politiştii au deschis pe numele şoferului dosar penal pentru vătămare din culpă, dar după decesul femeii s-a făcut o reîncadrare juridică, şoferul vinovat fiind acuzat de ucidere din culpă. 

Femeia decedată era căpitan la Școala de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni, avea 40 de ani și era în concediu pentru creșterea copilului, o fetiță de aproape doi ani.