O fetiţă de 10 ani din Constanţa, sechestrată şi violată zile în şir de un tânăr de 26 de ani

O elevă de 10 ani din Constanţa a fost răpită de pe stradă şi violată mai multe zile. Poliţiştii l-au reţinut pe tânărul de 26 de ani care şi-a bătut joc de copilă. Bărbatul a ajuns după gratii, iar fetiţa în centrul de plasament. Asistenţii sociali au descoperit că părinţii o neglijau şi doar aşa poate fi protejată.

11 mart. 2016, 19:41
O fetiţă de 10 ani din Constanţa, sechestrată şi violată zile în şir de un tânăr de 26 de ani

Vinerea trecută, individul a răpit de pe stradă o fetiță de 10 ani, pe care mai apoi ar fi violat-o. Polițiștii spun că indiviul a intrat în vorbă cu ea în zona Gării din Constanța. Fata scăpase de la școală, dar nu s-a dus direct acasă, potrivit reporterntv.ro.

Fetița a fost zărită rătăcind, singură și dezorientată, în zona Gării, de un bărbat fără scrupule. Imediat acesta a născocit un plan. S-a apropiat de copilă și i-a spus că a fost trimis de mama ei să o ducă acasă.

Tânărul de 26 de ani a dus-o pe fată în localitatea Castelu. A ținut-o sechestrată 5 zile, timp în care ar fi abuzat-o sexual, susțin polițiștii. Când s-a plictisit de ea, a adus-o înapoi în Constanța, exact în locul de unde o răpise. Polițiștii au găsit-o pe micuță abandonată într-o scară de bloc. A avut puterea să le spună chinul prin care a trecut.

Prin constrângere, inculpatul a întreținut în repetate rânduri raporturi sexuale normale cu persoana vătămată la domiciliul inculpatului, situat în comuma Castelu, județul Constanța. Persoana vătămată a fost găsită de organele de cercetare penală în timpul nopții, într-o scară de bloc din municipiul Constanța, fiind încredințată imediat familiei„, arată procurorii printr-un comunicat.

Legiștii au confirmat abuzul sexual. Individul a ajuns după gratii, însă autoritățile s-au îndreptat și împotriva părinților fetiței. Îi suspectează pe aceștia că nu au avut grijă de ea și că din această cauză a ajuns victima unui viol.

În urma verificărilor din teren s-a apreciat că fata nu poate rămâne în grija părinților săi, drept pentru care s-a instituit o măsură specială de protecție, la Centrul de Primire Minori în regim de urgență. Nici minora nu și-a dorit să rămână acasă, alături de părinții săi. Ea a intrat într-un program de consiliere„, a precizat Roxana Onea, purtător de cuvânt al DGASPC Constanța.

Problemele de familie ale fetei erau cunoscute și de profersorii ei, mai ales că fugise de două ori de acasă. Părinții au fost chemați de nenumărate ori la ședințele de consiliere cu psihologul școlii.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului spun că deși sunt despărțiți, părinții fetiței locuiesc în aceeași casă, iar tatăl ar fi consumator de alcool. Copila mai are un frate în vârstă de 35 de ani.

Suspectul a fost arestat preventiv 30 de zile pentru viol.

Citeşte şi O fetiţă de 12 ani a fost abuzată de propriul unchi