O fetiţă de 13 ani, VIOLATĂ la şcoală. Minora este însărcinată în 7 luni

O fată de 13 ani din Movileni se află internată pe Secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, fiind însărcinată în şapte luni. Familia acesteia susţine că minora a fost violată, în noiembrie 2014, chiar în incinta şcolii din Movileni, dar a păstrat tăcerea. La nivelul unităţii de învăţământ a fost demarată o anchetă, în timp ce poliţiştii au început să ia declaraţii.

11 iun. 2015, 11:08
O fetiţă de 13 ani, VIOLATĂ la şcoală. Minora este însărcinată în 7 luni

În timp ce alte fetiţe de vârsta ei încă mai copilăresc şi sunt preocupate de jocurile specifice vârstei, o minoră de 13 ani din comuna Movileni va deveni, în scurt timp, mamă. Familia fetei susţine că aceasta a fost violată chiar în incinta şcolii.

Timp de şapte luni, fata nu a suflat o vorbă mamei în grija căreia se află şi nici profesorilor de la şcoală. Directoarea şcolii din Movileni, Ionela Beică, spune că aceasta s-a autosesizat, după ce colegii fetei de clasă i-au semnalat că minora s-a îngrăşat foarte mult şi că aceasta ar fi însărcinată, scrie gazetanoua.ro.

Fata este elevă la şcoala noastră şi are o situaţie bună la învăţătură. Aceasta nu a pus probleme disciplinare, însă acum, din documentele medicale, rezultă că fata este însărcinată în 31-32 de săptămâni. Noi am auzit nişte zvonuri săptămâna trecută şi am încercat să stăm de vorbă cu fata, dar ea a negat că ar fi însărcinată. La câteva zile, asistenta a cântărit-o şi a măsurat-o şi s-a observat că ea luase în greutate în jur de două kilograme în numai o lună. Minora a motivat că s-a îngrăşat din cauza unor dereglări hormonale. Am rugat-o şi pe doamna psiholog să vorbească cu ea, însă fata a negat din nou că ar fi însărcinată. Mama copilei a venit luni şi ne-a anunţat că fata este însărcinată„, a spus directoarea unităţii de învăţământ.

Citeşte şi O româncă fost bătută şi violată în Ungaria, în timp ce se întorcea de la şcoală

Fata i-ar fi mărturisit apoi mamei că a fost violată în curtea şcolii, într-un loc retras. Femeia a mers apoi l-a directoarea şcolii şi i-a povestit totul.

Mama ne-a spus că fata i-a povestit că, în luna noiembrie, ieşind de la ore s-a aşezat pe o piatră lângă şcoală şi de acolo ar fi fost dusă în spatele şcolii de doi indivizi, aici fiind violată. Ea zice că violul s-ar fi produs la ora 18.00, dar locul indicat de fată este luminat de becul de la grădiniţă. Noi am anunţat toate autorităţile„, a adăugat directoarea.

Directorul DGASC Olt, Rădiţa Piroşca, spune că în acest caz se impune o cercetarea penală, pentru că nu este un caz social, mama fiind alături de fiica sa.

Nu este un caz social, pentru că mama este alături de fiică. Aici este vorba de o anchetă penală, trebuie să se afle persoanele care au comis această faptă. Fata nu spune cine a violat-o, spune că nu i-a văzut pe violatori. În acest caz nu este vorba de risc social şi este nevoie de cercetări suplimentare de către poliţie şi parchet. Trebuie stabilit dacă a fost sau nu viol. La mijloc este o instituţie acuzată că în incinta ei s-au întâmplat aceste fapte. După naştere, fata va decide ce va face cu copilul, vom vedea dacă se impune o măsură de protecţie pentru nou-născut„, a spus Piroşca.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, după ce a primit o sesizare de la Primăria Movileni.

Citeşte şi Fetiţă de 11 ani violată de un criminal eliberat recent din închisoare. Judecătorii îl cercetează în libertate