O fetiţă de două săptămâni, la spital după ce mama sa i-a administrat pastile într-o cantitate mare

O fetiţă în vârstă de două săptămâni va ajunge în grija unui asistent maternal, după ce mama sa, cunoscută cu probleme psihice, i-a administrat medicamente pentru adulţi. Bebeluşul a fost internat de urgenţă în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

11 nov. 2014, 14:56
O fetiţă de două săptămâni, la spital după ce mama sa i-a administrat pastile într-o cantitate mare

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, Corina Drăgan, marţi s-a dispus instituirea plasamentului în regim de urgenţă, iar măsura va fi reevaluată de către Tribunalul Gorj, care va putea dispune înlocuirea plasamentului în regim de urgenţă, menţinerea plasamentului sau încetarea plasamentului de urgenţă şi revenirea minorei în familie, informează Agerpres.

Starea de sănătate a fetiţei s-a îmbunătăţit. Nu va merge în familia biologică, ci într-o familie substitutivă, în familia unui asistent maternal profesionist, angajat al DGASPC Gorj. (…) Documentele care sunt la dosarul instituirii măsurii de protecţie nu pot să determine sub nicio formă revenirea minorei în familie, din contră, în acest moment se consideră că minora ar fi în pericol în familie. Până la momentul în care dosarul va ajunge la instanţă, copilul va rămâne în grija unui asistent maternal profesionist„, a afirmat Corina Drăgan.

O echipă a DGASPC Gorj s-a deplasat la domiciliul în fapt al mamei şi al bunicii minore, din Samarineşti, bunica afirmând că situaţia precară a familiei nu permite creşterea în bune condiţii a minorei.

Cele două femei au domiciliul în Bucureşti, însă în majoritatea timpului locuiesc în comuna gorjeană Samarineşti.

CITEŞTE ŞI: O fată de 17 ani, cercetată pentru că şi-ar fi ucis bebeluşul