O furtună puternică a lovit Portugalia

Zboruri deviate sau anulate, drumuri inundate, legături fluviale şi feroviare întrerupte, copaci dezrădăcinaţi de intemperiile puternice care au lovit duminică seară coastele portugheze, anunţă Protecţia civilă care avertizează că ele se vor intensifica în timpul nopţii.

10 feb. 2014, 04:24
O furtună puternică a lovit Portugalia

Marea s-a dezlănţuit şi rafalele de vânt depăşeau 100 km/h însoţite de ploaie, în timp ce valuri gigantice ajungeau până la zece metri. Întregul litoral a fost plasat în alertă roşie, notează AFP.

Duelul dintre cele două cluburi de fotbal rivale de la Lisabona, Benfica şi Sporting, a fost anulat in extremis în timp ce resturi s-au desprins din acoperişul stadionului mitic Luz, avariat de vânturi. Cei 50.000 de spectatori au fost evacuaţi de poliţie.

Populaţia a fost chemată să rămână acasă şi mulţi proprietari de baruri şi restaurante situate lângă coastă se pregăteau să facă faţă asaltului valurilor.

Două zboruri către Lisabona din Ponta Delgada ale companiei aeriene SATA din Azore au fost anulate. Alte două zboruri spre Lisabona operate de compania low-cost EasyJet de la Londra şi Madrid au fost deviate la Faro în sudul Portugaliei