O geantă Hermes încrustată cu diamante s-a vândut la Hong Kong cu un preţ record de 377.000 de dolari

O geantă Birkin 30, fabricată de brandul Hermes, albă mat Himalaya Niloticus din piele de crocodil, s-a vândut miercuri la Hong Kong pentru 377.000 de dolari, stabilind un record, cea mai scumpă geantă vândută vreodată la o licitaţie.

01 iun. 2017, 09:29
O geantă Hermes încrustată cu diamante s-a vândut la Hong Kong cu un preţ record de 377.000 de dolari

Casa de licitaţie Christie’s a anunţat că geanta Hermes, care este decorată cu aur alb de 18 karate şi diamante, a fost cumpărată în 15 minute, după o luptă „intensă”, notează CNN Money.

Acestă geantă nu este prima Birkin 30 care se vinde cu un preţ considerabil. Anul trecut, Christie’s a vândut o geantă asemănătoare pentru 300.000 de dolari, record la acea vreme.

Genţile arată aproape identic, dar au diferenţe subtile: cea vândută miercuri are încrustate diamante de calitate superioară şi mai mult aur.

Actriţa Jane Birkin, în vârstă de 70 de ani, a declarat recent la BBC că rar foloseşte genţile. Ea a spus că adesea umple geanta, care devine „foarte grea”.

În 2015, Birkin a cerut firmei Hermes să scoată numele său de pe genţi, pentur că o îngrijorează „cruzimea practicată” atunci când sunt ucişi crocodili pentru accesorii. Mai târziu a declarat că este mulţumită de comitetul Hermes în privinţa tratamentului animalelor.

Specialiştii în lux consideră geanta Birkin simbolul suprem rezervat celebrităţilor şi celor foarte bogaţi.

Hermes nu a dezvăluit câte genţi Diamond Himalaya produce, dar casa Christie’s estimează că doar una sau două sunt fabricate în fiecare an. „Chiar dacă ai avea bani, să o cumperi este dificil”, potrivit casei de licitaţie, care precizează că există o listă de aşteptare de şase ani pentru a cumpăra o geantă nouă.

Linia de producţie a primei genţi a fost inspirată de actriţa Jane Birkin şi a fost creată acum aproape 30 de ani.