O GHICITOARE veche de 150 de ani nu şi-a găsit răspunsul. Un muzeu cere ajutorul publicului

Un muzeu britanic cere ajutorul oamenilor pentru a rezolva o ghicitoare veche de 150 de ani care ar putea deţine secretul "Paradisului pe Pământ”. Ea a apărut ca o metodă de promovare a unei loterii organizate în Marea Britanie.

18 feb. 2013, 16:20

Ciudata ghicitoare, formată din desene şi litere, face parte dintr-o expoziţie a muzeului Abbey House, din oraşul Leeds, privind istoria jocurilor de noroc.

Apărută în 1860, ghicitoarea a fost o formă de reclamă pentru o loterie. Compania a folosit pictograme şi cuvinte cu sens dublu. Chiar şi locul de unde se puteau cumpăra bilete era ascuns printre jocurile de cuvinte. Angajaţii muzeului nu au reuşit să ducă la bun sfârşit desluşirea indciilor, având foarte puţine informaţii despre ineditul eveniment. Ei au cerut ajutorul persoanelor care vor vizita muzeul pe parcursul expoziţiei.

Pictogramele erau deosebit de populare în Marea Britanie din timpul epocii victoriene.  Anunţul, care a dat bătăi de cap organizatorilor expoziţiei, promova o loterie cu premii în valoare de 30.000 de lire, o sumă foarte importantă în aceea perioadă.

„Am descoperit câteva indicii. Sunt multe părţi din puzzle pe care nu le cunoaştem. De exemplu, este un glob şi două zaruri. Ne gândeam de ani de zile la imagine. Putea însemna orice, până am realizat că vorbea de paradis”, a declarat Kitty Ross, pentru Telegraph.

Cu toate că are o vechime de peste 150 de ani, reclama stârneşte interesul vizitatorilor. Fiecare dintre cei care îl văd, doresc să participe la rezolvarea misterului.

Citeşte şi: PASIUNE EXTREMĂ. Şi-a „zugrăvit” sufrageria cu un puzzle de 24.000 de piese FOTO