O ia razna dacă vede un ziar. Cea mai ciudată fobie întâlnită vreodată

O britanică în vârstă de 49 de ani suferă de o fobie extrem rar întâlnită de medici, chloefobie, care se traduce prin teama patologică de ziare. Ea nu numai că nu le poate atinge, dar nici măcar nu poate privi înspre ele fără să i se facă rău.

28 ian. 2014, 08:24

Începutul dispariţiei presei pe hârtie este privit ca o izbăvire de o britanică în vârstă de 49 de ani, care a dezvoltat o fobie care îi afectează în mod tare neplăcut viaţa ei de fiecare zi. Diane Freelove este numele femeii şi ea crede că a început să-i fie frică de ziare, după ce a văzut-o pe mama sa lovindu-l în cap cu ele pe tatăl său.

Citeşte şi Vedete cu FOBII BIZARE: Frica de măsline sau de oglinzi. Află de ce se mai tem celebrităţile americane

Astfel, în timp, Diane Freelove a ajuns să nu suporte mirosul de ziare, să urască să le atingă şi nici măcar nu poate privi înspre ele. Potrivit presei britanice, chiar şi o vizită la un magazin care are un stand de ziare este un chin pentru femeia din Rochester (Kent), mamă a trei copii, pe care medicii au diagnosticat-o cu o afecţiune rară, cunoscută sub numele de chloefobie.

Când eram copil, mama l-a lovit tatăl meu în cap cu un ziar. A făcut-o într-un mod jucăuş, prietenos, dar m-a îngrijorat. Treptat, în ultimii 25 de ani am început să dezvolt o teamă de ziare„, spune Diane, care a pus un semn pe uşă pentru a nu-i fi livrate ziare.

În schimb, copiilor săi le place să citească presa, însă atunci când merge să îşi viziteze fiica fata are grijă să arunce ziarele din casă.

Topul celor mai ciudate fobii

Papirofobia: Teama de hârtie

Bibliofobia: Teama de cărţi

Eufobia: Teama de a auzi veşti bune

Turofobia: Teama de brânză

Coulrofobia: Teama de clovni

Aulofobia: Teama de flaute

Arachibutirofobia: Teama de unt de arahide lipit de cerul gurii

Linonofobia: Teama de licurici

Hilofobia: Teama de pădure sau copaci

Omfalofobia: Teama morbidă de buric.