O importantă actriţă a murit la 57 de ani. Poliţia spune că s-a sinucis

Actriţa georgiană Lika Kavzharadze a fost găsită moartă în propriul apartament, din Tbilisi. Ea era una dintre figurile proeminente ale cinematografiei gruzine.

12 oct. 2017, 18:44
O importantă actriţă a murit la 57 de ani. Poliţia spune că s-a sinucis

Lika Kavzharadze era născută pe 26 octombrie 1959, la Tbilisi, şi iniţial a vrut să devină pianistă profesionistă, ea pregătindu-se în acest sens la Conservatorul din Tbilisi. Primii paşi în cinematografie i-a făcut într-unul din cele mai vechi studiouri de film din lume, Kartuli Pilmi, iar în 1976 a devenit cunoscută prin interpretarea excepţională a personajului Marita, în drama Copacul dorinţelor (The Wishing Tree), în regia lui Tengiz Abuladze.

Alte apariţii notabile le-a avut în filmele Munţii albaştrii (Blue Mountains), în 1982, sau Soarele celor fără somn (The Sun of the Sleepless), în 1992. Deşi a jucat în peste 30 de filme, rolul Marita a fost cel care i-a marcat viaţa. „Marita a lăsat un semn de neșters, nu numai în cariera mea, ci în viaţa mea. O să-mi amintesc rolul lui Marita până la sfârșitul vieții mele„, spunea actriţa.

Ultima apariţie cinematografică a avut-o în 2012, în filmul erotic Medusa Gorganas, al lui Shota Kalandadze, peliculă  pe care a descris-o ca fiind „un scenariu de dragoste frumos ilustrat”.

Lika a locuit între 1993 şi 1994 în SUA, iar în viaţa personală a trecut prin două divorţuri şi avea un fiu, Levan Taktakishvili, din prima căsătorie.

Lika Kavzharadze a fost găsită moartă în propriul apartament din Tbilisi, iar potrivit poliţiei aceasta s-ar fi sinucis.