O jurnalistă rupe tăcerea: Muammar Gaddafi a încercat să mă violeze

Jurnalista Memona Hintermann a povestit despre un episod neplăcut pe care l-a trăit într-o zi de Februarie, în 1984, când fostul dictator libian, Muammar Gaddafi, ar fi încercat să o violeze. Memona Hintermann a făcut aceste dezvăluiri postului de televiziune CNews.

21 mart. 2018, 13:05
O jurnalistă rupe tăcerea: Muammar Gaddafi a încercat să mă violeze

Ca jurnalistă, Memona Hintermann avea sarcina de a acoperi evenimentele din războiul dintre Ciad şi Libia pentru postul de televiziune francez Fr 3. Ea a fost interpelată în cadrul unei conferinţe de presă de către un jurnalist de la publicaţia Nouvelle Afrique care i-a spus că liderul de la Tripoli ar dori să o cunoască.

Memona nu a bănuit ce urma să se întâmple după ce a ajuns în faţa lui Gaddafi ci, din contră, a considerat că era o bună oportunitate pentru ea să obţină un interviu cu celebrul şi controversatul dictator.

„Eram încântată, urma să fac un interviu cu el. I-am răspuns: Da, cu siguranţă , vreau să facem interviul!”

M-am urcat într-o maşină, apoi în alta, unde m-am trezit nas în nas cu el”, a povestit jurnalista.

„Te omor!”

Când a ajuns la reşedinţa lui, situaţia s-a schimbatradical. După ce Gaddafi a deschis uşa, Memona a văzut că era un dormitor somptuos, şi nu o cameră de oaspeţi. „N-am să uit cât timp am să trăiesc!”, destăinuieşte Memona.

„M-a tras spre el, m-a trântit în pat, mi-a deschis fermoarul … Mi-am amintit că o femeie în perioada critică poate scăpa de pericolul de a fi violată. El s-a ridicat, m-a prins de umeri, dar m-am eliberat, am deschis uşa şi am ieşit afară”, a continuat ea.

După ce a reuşit să scape de el,Memona s-a gândit la posibilitatea de a le povesti colegilor ei de breaslă ce i-a făcut liderul libian. Dar Gaddafi a ameninţat-o strigându-i „Te omor!”…

Memona a păstrat în tăcere toate aceste întâmplări, temându-se de un eventual asasinat din răzbunare din partea fostului lider de la Tripoli. În vremea aceea, Memona era mama a doi copii, unul de 3 ani şi celălalt de 5 ani.

Ea a făcut mai târziu, în 2007, dezvăluiri despre acest episod din cariera sa de jurnalistă la Canal +.