O mamă şi-a abandonat copiii în sediul primăriei din Iaşi. Femeia este de negăsit

O mamă în vârstă de 28 de ani, din Iaşi, şi-a abandonat cei patru copii în sediul Primăriei. Femeia a rămas fără acoperiş deasupra capului, iar în ultimele zile a dormit cu cei mici sub cerul liber. Minorii au fost internaţi în spital pentru îngrijiri şi vor ajunge în grija unor asistenţi maternali.

24 aug. 2016, 12:04
O mamă şi-a abandonat copiii în sediul primăriei din Iaşi. Femeia este de negăsit

Copiii cu vârste cuprinse între doi şi opt ani au fost abandonaţi pe holurile primăriei doar cu hainele de pe ei şi cu certificatele de naştere. Mama lor a spus că a recurs la acest gest din disperare, iar apoi s-a făcut nevăzută.

Femeia a rămas pe drumuri după ce nu şi-a mai putut plăti chiria. De atunci, a dormit împreună cu cei mici sub cerul liber. Pentru că nu mai avea cu cei să-i hrănească, a decis să îi părăsească.

„A venit la primarie cu cei mici si i-a lasat, pentru ca nu se mai putea ocupa de ei. Copiii prezentau niste bubite pe fata. Au fost dusi la medicul de familie, apoi dusi la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Mama si cei patru copii au fost monitorizati de asistentii sociali ai Primariei Podu Iloaei, iar de cand au ramas fara locuinta, am cautat variante pentru a-i putea ajuta. Am anuntat Directia pentru Protectia Copilului de situatia lor si cautam in continuare solutii. Mama a anuntat ca nu vrea sa renunte la ei, insa acum nu are posibilitate sa-i intretina”, a precizat Violeta Popescu, asistent social in cadrul Primariei Podu Iloae, potrivit bzi.ro.

Copiii au ajuns la spital, cu o infecţie la nivelul pielii, din cauza mizeriei. Medicii au rămas impresionaţi de povestea celor mici şi strâng acum bani pentru ei.