O mamă îi acuză pe medici că a fost lăsată să nască singură un bebeluş mort, iar apoi forţată să semneze pentru incinerarea cadavrului

O femeie din Cluj a născut un bebeluş mort la patru zile după ce medicii au trimis-o acasă, deşi a ajuns la urgențe cu scurgeri de lichid amniotic. Mama îi acuză pe medici că a fost lăsată să nască singură bebelușul mort și apoi forțată să semneze pentru incinerarea cadavrului.

04 apr. 2017, 12:20
O mamă îi acuză pe medici că a fost lăsată să nască singură un bebeluş mort, iar apoi forţată să semneze pentru incinerarea cadavrului

„Am ajuns la Stanca la urgențe(n.r. Unitatea de primiri urgențe a Clinicii de Ginecologie „Dominic Stanca” Cluj) cu pierdere de lichid amniotic si cu mișcări fetale diminuate în ultimele 12 ore. M-au consultat și mi-au spus că membranele nu îmi sunt rupte. M-au dus la monitorizare, îi bătea inima bebelușului, era bine. M-au dus la ecograf și mi-au spus că am lichid amniotic în cantitate suficientă și m-au lăsat acasă. Sâmbătă am simțit copilul, duminică nu l-am simțit. Nu m-am îngrijorat știind că am fost la ei la control și au zis că totul e ok”, a declarat Larisa pentru stirimed.ro.

După patru zile femeia a avut primele contracții.

„Am ajuns la Stanca, am fost urcată pe masă, mi s-a spus că nu sunt rupte membranele. Am fost dusă la monitorizare și acolo nu se auzeau bătăiile inimii bebelușului. La ecograf, copilul nu mișca. Medicul m-a întrebat când am fost ultima dată la control. I-am spus că am fost joi cu pierdere de lichid. Și foarte mirat m-a întrebat „nu vi s-a propus internarea”? Eu i-am spus nu, mie mi s-a spus că scurgerea e normală. S-a uitat pe monitor și mi-a spus că copilul e mort”, a povestit cu ochii în lacrimi femeia.

Femeia povestestește că nu a fost lăsată și își vadă copilul și cadrele medicale au fortaț-o să accepte incinerarea bebelușului.

„M-au lăsat să nasc natural. Am fost tratată ca un animal. Am fost lăsată singură pe masa de nașteri de la dilatație 7 cm până când mi-a venit să împing copilul. Doctorii stateau într-un separeu, îi auzeam. După ce am născut, la 5 minute, a venit o asistentă cu un formular. Eu eram tulburată, eram inconstientă. Mi-au zis să semnez pentru incinerarea copilului că nu este altă procedură și am semnat. Apoi am aflat că ei aveau obligația să mă întrebe. Soțul meu era pe hol, dădea cu pumnii în ușă și insista la interfon și nu vroia nimeni să îl deschidă. Pe soțul nu l-a anunțat nimeni. Nu l-au chemat să vadă copilul. Nici mie nu mi l-au arătat. Mi-au spus că are 53 cm și 2350 kg”, susține femeia.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean Cluj spun că s-au respectat toate procedurile medicale.

Mai multe detalii pe stirimed.ro.

Citeşte şi Dramă în familia unei tinere din Focşani: în doi ani a pierdut doi copii la naştere, asistaţi de acelaşi medic