O mână care se presupune că ar fi a femeii ucise şi tranşate, gasită în râul Argeş

 Poliţiştii au găsit, duminică, mâna dreaptă dintr-un cadavru uman în albia râului Argeş, în zona podului de la Ioneşti (Dâmboviţa), în apropiere de locul unde a fost descoperit cadavrul secţionat al femeii ucise de Florin Mînzăraru.

02 iun. 2013, 10:09
O mână care se presupune că ar fi a femeii ucise şi tranşate, gasită în râul Argeş

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, mâna a fost descoperită la 150 de metri în aval de podul de la Ioneşti de pe râul Argeş, în apropierea zonei unde au fost găsite piciorul şi mâna stângă, dar şi capul femeii ucise şi tranşate, potrivit Mediafax.

„Poliţiştii dâmboviţeni au găsit mâna dreaptă. Fragmentul de cadavru va fi ridicat de către criminalişti şi dus la Serviciul de Medicină Legală din Târgovişte, pentru identificare”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, Alexandra Niculaie.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului la sesizarea unui pescar din Găeşti, care a anunţat că în zona podului de la Ioneşti sunt resturi de cadavru uman.

Vineri, anchetatorii au descoperit un cap uman care se presupunea că ar fi al femeii ucise şi tranşate de Florin Mînzăraru, în râul Argeş, în judeţul Dâmboviţa. Ulterior, poliţiştii au stabilit că fragmentul uman este al Iulianei Neblea, de 36 de ani, din comuna Valea Mare.

Florin Mînzăraru, bărbatul acuzat că a ucis-o şi tranşat-o pe femeia de 36 de ani, a fost arestat preventiv, joi noapte, de Tribunalul Bucureşti, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie şi profanare de morminte.

Potrivit anchetatorilor, după ce şi-a recunoscut fapta, Florin Mînzăraru, a precizat că a întreţinut relaţii sexuale cu victima, care ar fi fost acceptate de către aceasta, după care a ucis-o, tranşând cadavrul în cada apartamentului său din oraşul argeşean Topoloveni, unde oamenii legii au făcut percehziţii vineri.

Iniţial, Mînzăraru a refuzat să-şi recunoască fapta, însă acesta a cedat în timp ce, de faţă cu el, anchetatorii îi percheziţionau locuinţa părintească din Leordeni. La poarta locuinţei se adunaseră, în timpul percheziţiei, o mulţime de săteni, care îl huiduiau pe Mînzăraru şi cereau, în cazul său, pedeapsa cu moartea.

Cadavrul victimei, fără cap, mâini şi picioare, a fost găsit de un cioban, sâmbătă, în râul Argeş, în localitatea dâmboviţeană Petreşti, satul Ioneşti.

Rudele unei femei de 36 de ani din localitatea dâmboviţeană Valea Mare au alertat Poliţia, sâmbătă seară, despre dispariţia acesteia, după ce a fost dată publicităţii informaţia privind cadavrul găsit în râul Argeş.

Femeia, Iuliana Neblea, în vârstă de 36 de ani, era divorţată, lucra la o fabrică de pâine din Topoloveni şi făcea zilnic naveta din localitatea Valea Mare din Dâmboviţa, unde locuia împreună cu concubinul ei. Sora femeii dispărute a susţinut că bărbatul cu care aceasta trăia în concubinaj ar fi recunoscut-o la morgă, după semnele particulare.

Şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Argeş, Dan Manu, a declarat, joi, că femeia al cărei cadavru a fost găsit în râul Argeş s-a luptat cu bărbatul care a ucis-o, rănindu-l cu unghiile, acesta având mai multe leziuni traumatice pe corp.

Conform anchetatorilor, există imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum bărbatul ia la ocazie o tânără şi pleacă spre judeţul Dâmboviţa. În autoturism, anchetatorii au găsit urme de sânge, acesta fiind cel mai solid indiciu că el ar fi ucis-o pe femeie.

Florin Mînzăraru a fost condamnat în 2008 la opt ani de închisoare după ce a violat şi a rănit cu un cutter o femeie, pedeapsă din care a executat cinci ani şi trei luni, fiind eliberat condiţionat în luna aprilie.

Potrivit unor surse din Poliţie, bărbatul lua cu maşina femei care făceau autostopul, după care le viola, fiind suspectat de mai multe fapte de acest gen.

Sursele citate au precizat că acesta folosea un autoturism Hyundai model vechi, în care îşi atrăgea victimele.