O mănăstire întreagă izolată după cutremurul de 5,8 grade. Ce au făcut măicuţele

Publicat: Vineri, 07 Decembrie 2018 11:35 // Actualizat: Vineri, 07 Decembrie 2018 11:35 // Sursa: romaniatv.net

Drumul forestier care leagă satul de lăcaşul de cult este blocat de stânci de mari dimensiuni, după cutremurul de 5.8 grade produs la finele lunii octombrie, măicuţele fiind izolate.

Foto: https://arhiepiscopiabzvn.ro

Specialiştii pirotehnişti de la Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă - Ciolpani şi ISU Buzău au realizat zece explozii controlate ale stâncilor de mari dimensiuni care blochează drumul forestier care leagă satul Plavăţu de Mănăstirea Găvanu, judeţul Buzău.

După mărunţirea stâncilor, utilajele din cadrul Primăriei Mânzăleşti şi Direcţiei Silvice Mânzăleşti au eliberat calea de acces, misiunea fiind în acest moment realizată proporţie de aproximativ 40%. Activităţile din zonă vor continua şi în următoarele zile.

La faţa locului sunt dislocate zilnic patru autospeciale şi zece pompieri pentru desfăşurarea activităţilor specifice, precum şi un echipaj de jandarmi pentru asigurarea zonei.

Problemele la drumul către Mănăstirea Găvanu din Mânzăleşti, judeţul Buzău, au apărut imediat după seismul de 5,8 grade din 28 octombrie.

Drumul forestier, singura legătură dintre lăcaşul de cult şi comuna respectivă, a fost blocat de stânci uriaşe care s-au prăvălit de pe munte.

În aceste condiţii, nicio maşină nu a mai putut ajunge în zonă, iar stareţul şi măicuţele au fost nevoiţi să ocolească şi să parcurgă pe jos kilometri întregi pentru a ajunge în sat.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
drum blocat drum blocat cutremur manastirea gavanu stanci prabusite
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6485
RON
13 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H