O maşină a fost scoasă de scafandrii din Dunăre după două zile de căutări

Timp de aproape două zile, scafandrii din Brăila s-au chinuit să scoată o maşină căzută în Dunăre. Proprietarii autoturismului nu a fost încă identificat.

RomaniaTV.net
10 mart. 2017, 15:48
O maşină a fost scoasă de scafandrii din Dunăre după două zile de căutări

Un bărbat a alertat autorităţile după ce a văzut maşina plutind pe Dunăre. Aceasta a fost văzută într-o zonă în care oamenii din oraş obişnuiesc să-şi spele autoturismele.

Imediat după primirea informaţiei respective, la faţa locului s-au deplasat efective ale ISU şi ale Poliţiei. Echipa de scafandri a ISU Brăila a început, de miercuri după-amiază, să caute maşina în Dunăre, iar căutările au continuat, fără succes, până când s-a lăsat seara. Operaţiunile de căutare au fost reluate a doua zi dimineaţă.

Prima dată a fost folosită o ancoră legată cu sfoară cu care s-a încercat găsirea şi agăţara maşinii scufundate. Cum această metodă nu a dat niciun rezultat, deşi barca în care se aflau cei care mânuiau sfoara s-a deplasat câteva sute de metri, atât în amonte cât şi în aval de zona unde se raportase scufundarea autoturismului, a fost pus în funcţiune şi un sonar. Şi acesta a patrulat de mai multe ori fără să găsească nimic, scrie obiectivbr.ro.

Între timp, un brăilean s-a oferit să le ofere un ajutor celor de la ISU. Omul a venit cu un magnet de mărimea unei conserve de carne, legat la capătul unei sfori. Ca şi ancora, magnetul era aruncat în apă şi apoi recuperat încet, în speranţa că va fi atras şi se va ataşa de metalul maşinii. Cel care l-a adus le-a povestit pompierilor că a reuşit cu ajutorul lui să îşi scoată din Dunăre o drujbă pierdută în zona trecerii bac Smârdan. Magnetul în cauză ar fi fost suficient de puternic încât să poată trage de la fundul apei o greutate de până în 200 kilograme, s-a lăudat brăileanul.

Din păcate, în timpul operaţiunii de căutare maşinii, nici ancora şi nici magnetul legate de sfoară nu au dat rezultate. Până la urmă, sonarul a fost cel care a oferit primul indiciu legat de locul unde se află maşina. Acesta a depistat prezenţa unui dâmb, la o adâncime de aproximativ 5 metri, care până la urmă s-a dovedit a fi autoturismul căutat de pompieri.

Poliţiştii încearcă acum să dea de urma proprietarului.

Citeşte şi Tragedie rutieră pe drumul Buzău-Brăila. Două maşini s-au ciocnit frontal, bilanţul este de un mort şi trei răniţi