O navă de pescuit s-a scufundat: Cel puţin 54 de morţi

Cel puțin 54 de marinari și-au pierdut viața și alți 15 sunt dați dispăruți în urma scufundării unei nave de pescuit, în noaptea de miercuri spre joi, în Marea Ohotsk, în largul Peninsulei Kamceatka din Extremul Orient rus, cu 132 de persoane la bord, informează mass-media rusă.

02 apr. 2015, 03:20
O navă de pescuit s-a scufundat: Cel puţin 54 de morţi

‘Până în prezent, am recuperat corpurile a 54 de victime și 63 de membri ai echipajului au putut fi salvați’, a anunțat șeful regional al administrației federale pentru operațiunile de salvare în mare, potrivit agenției Interfax, precizând că 15 marinari sunt încă dați dispăruți.

Un precedent bilanț indica cel puțin 43 de morți și 26 de dispăruți.

Nava de pescuit ‘Dalni Vostok’ (Orientul Îndepărtat) a naufragiat la oral locală 06.30 (20.30 GMT), în largul Peninsulei Kamceatka, la 250 kilometri sud de Magadan, principalul oraș din această regiune puțin populată din Extremul Orient rus.

Un reprezentant al Centrului de coordonare a operațiunilor de salvare în regiune a precizat pentru agenția TASS că 78 dintre marinarii aflați la bordul navei ‘Dalni Vostok’ erau ruși și cel puțin 40 erau originari din Birmania. La bordul pescadorului de 5.700 de tone și 104 metri lungime se mai aflau și marinari din Lituania, Ucraina și Vanuatu.

‘Dalni Vostok’ era exploatată de compania Magellan LLC, cu sediul la Nevelsk, oraș-port în insula Sahalin din Extremul Orient rus.

Cauza naufragiului nu este cunoscută încă. Potrivit mass-mediei ruse, nava ar fi lovit blocuri de gheață, marea fiind foarte calmă în momentul naufragiului, iar temperatura apei în jur de 0 grade Celsius.