24 de elevi duşi de urgenţă la spital după ce au mâncat de la un fast food din apropierea şcolii la care învaţă

O nouă situaţie critică la un fast food din România. De această dată, 24 de copii din satul Dofteana, județul Bacău, au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat produse alimentare la un fast food de lângă școala la care învaţă. 

21 mai 2018, 10:52
24 de elevi duşi de urgenţă la spital după ce au mâncat de la un fast food din apropierea şcolii la care învaţă

Copiii care prezentau simptomele unei toxiinfecţii alimentare au vârste cuprinse între 10 și 12 ani şi sunt elevi ai şcolii din satul Dofteana. Profesorii au alertat imediat autoritățile după ce elevii au acuzat stări de greaţă şi vărsături, iar la fața locului s-au deplasat reprezentanţi ai ISU Bacău. Echipajele de prim ajutor i-au preluat pe copii şi i-au dus la spital.

„O parte au plecat către Spitalul Onești, o parte către Spitalul Moinești. Acuzau dureri abdominale, unii au prezentat vărsături, alții nu. Prin băncile lor s-au găsit cutii de bomboane, că a fost ziua unora dintre ei și au servit, dar și alte produse pe care le-au consumat. Totodată, noi facem parte din proiectul pilot și li se dă câte un sandwich la fiecare, dar deocamdată nu putem ști de la ce li s-a făcut rău. Vom vedea ce diagnostic stabilesc medicii”, ne-a declarat Ion Bujor, primarul comunei Dofteana, citat de desteptarea.ro.