O nouă METODĂ de ESCROCHERIE în România. Vezi cum reuşea un bărbat să păcălească mii de români VIDEO

Un bătrân de 76 de ani este considerat de autorităţi unul dintre cei mai mari escroci din România. După nenumărate condamnări şi ani petrecuţi în închisoare, Gheorghe Popilean a revenit în afaceri, informează România TV.

14 ian. 2014, 18:23
O nouă METODĂ de ESCROCHERIE în România. Vezi cum reuşea un bărbat să păcălească mii de români VIDEO

Gheorghe Popilean a pus bazele unui cunoscut joc piramidal, după Revoluţie, Mondo Prosper. Atunci, mii de români au investit milioane de dolari sperând la un câştig rapid şi au pierdut. După ce a încercat să aplice aceeaşi escrocherie şi în Budapesta, în 1996, Gheorghe Popilean a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Acesta a fost eliberat în 1997, însă. A continuat cu jocul piramidal şi în anul 2000 a fost condamnat din nou.

După ce a ieşit din închisoare, deşi trecut de 70 de ani, Gehorghe Popilean a continuat să facă ce ştie mai bine: s-ar fi dat drept angajat al Comisariatului Naţional Anticorupţie şi ar fi cerut mai multor firme să facă donaţii importante. A ajuns, din nou, după gratii, dar a fost eliberat imediat deoarece avea o vârstă înaintată. Profitând de naivitatea unor oameni, de data aceasta a inventat o nouă şarlatanie: în schimbul unei sume de bani, respectiv 500 de lei, promitea locuri de muncă bine plătite.

Acum, Gheorghe Popilean deţine o firmă care ar oferi consultanţă pentru obţinerea de fonduri europene. Pentru care cere bani, bineînţeles.

Poliţia le recomandă celor care au fost păcăliţi de Gheorghe Popileanu să facă plângere.

Citeşte şi ATENŢIE. A apărut o nouă metodă de înşelăciune prin telefon: avocatul care anunţă moştenirea