O nouă moleculă pentru tratamentul cancerului la sân va putea fi utilizată în anumite ţări

În Marea Britanie, aproximativ 55.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân. La 30% dintre pacientele depistate în stadii incipiente ale bolii, cancerul avansează, fiind responsabil de 90% din decese. 5 % dintre femeile diagnosticate cu cancer de sân avansat nu trăiesc mai mult de 5 ani.

14 mart. 2018, 09:16
O nouă moleculă pentru tratamentul cancerului la sân va putea fi utilizată în anumite ţări

În Anglia și Țara Galilor, femeile aflate în postmenopauză, afectate de cancer la sân în stadiu avansat, au la dispoziție o nouă moleculă, Kisqali (ribociclib). Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE) recomandă pacientelor acest nou tratament, ca pe o opțiune mai eficientă. Combinația de ribociclib cu un inhibitor de aromatază oferă șansa ca boala să fie controlată într-un interval de doi, fără a fi nevoie de chimioterapie “, a declarat Dr. Alistair Ring, Consultant Medical Oncolog la Royal Marsden, Londra.

„Acum, vor putea să beneficieze de acest nou și eficient tratament, mult mai puțin agresiv, cca 8300 de femei din Anglia și Țara Galilor. Vor putea să-și îmbunătățească și calitatea vieții.”, a afirmat Barak Palatchi, director general al Novartis Oncology UK & Ireland. „Este prima dată când un medicament pentru cancer a fost finanțat atât de curând după ce a fost licențiat, deci, sistemul poate lucra pentru a aduce inovație mai devreme, în beneficiul pacientilor si NHS”.

Ribociclib poate fi utilizat în asociere cu letrozol, anastrozol sau exemestan, oferind oncologilor posibilitatea de a alege terapia pe care o consideră cea mai potrivită pentru fiecare pacientă. Ingredientul activ pentru ribociclib este fabricat în Marea Britanie la Novartis Grimsby.

Citeşte mai multe pe mereusanatosi.ro