O poliţistă a fost împuşcată mortal într-un „atac neprovocat” din cartierul newyorkez Bronx

Autorităţile americane au anunţat că o poliţistă a fost împuşcată mortal în timpul nopţii, în urma unui atac considerat "neprovocat" din cartierul newyorkez Bronx. Poliţista Miosotis Familia (48 de ani) a fost împuşcată în timp ce stătea în maşina de patrulă, iar atacatorul acesteia a fost ucis într-un schimb de focuri cu autorităţile newyorkeze, transmite New York Times.

RomaniaTV.net
05 iul. 2017, 12:18
O poliţistă a fost împuşcată mortal într-un „atac neprovocat” din cartierul newyorkez Bronx

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 00.30 (7.30 ora României), atunci când un atacator înarmat s-a apropiat de maşina poliţiei şi a tras un singur glonţ prin fereastră. Miosotis Familia a fost transportată imediat la spital, dar medicii nu au putut decât să constate decesul la St. Barnabas Hospital.

„Pe baza informaţiilor pe care le avem până acum, acesta este un atac neprovocat împotriva ofiţeriilor de poliţie care vor să păstreaze siguranţa acestui oraş minunat”, a declarat comisarul James P. O’Neill.

Primarul Bill de Blasio a lăudat-o pe poliţista ucisă în urma incidentului din Bronx.

Citeşte şi VIDEO cu atacul de la Catedrala Notre Dame. Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere

„Aceasta era la datorie, servea acest oraş, proteka oamenii, făcea ceea ce credea şi munca pe care o iubea. După acest atac şocat şi subit, colegii i-au venit imediat în ajutor”, a declarat Blasio.

După atac, partenerul poliţistei ucise a cerut ajutor, iar alţi doi ofiţeri au plecat în urmărirea suspectului, care alerga pe bulevardul Morris. Suspectul şi-a scos arma, iar poliţiştii au început să tragă, ucigându-l pe loc. De asemenea, un trecător a fost împuşcat în urma schimbului de focuri şi este internat în condiţie stabilă, potrivit lui O’Neill.

Ucigaşul a fost identificat drept Alexander Bonds (34 de ani), care era sub control judiciar după o tâlhărie în zona Syracuse.

Un purtător de cuvânt al poliţiei newyorkeze a explicat că nu există indicii, care să demonstreze că Bonds o cunoştea pe Familia.