O profesoară de la Şcoala Sanitară Fundeni, reţinută pentru că a luat mită de la elevi

Publicat: Vineri, 13 Septembrie 2013 16:19 // Actualizat: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013 08:52 // Sursa: RTV.net

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut-o pentru 24 de ore pe Mariana Andriescu, profesor-diriginte la Şcoala Postliceală Sanitară "Fundeni", acesta fiind acuzată că a primit mită de la elevi pentru a-i ajuta să promoveze un examen. În acelaşi dosar, procurorii au reţinut şi şase eleve, cu vârsta cuprinsă între 31 şi 44 de ani, cercetate pentru dare de mită.

Foto: jurnalul.ro

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, în perioada aprilie-iunie 2013, în calitate de viitor membru evaluator într-una din subcomisiile constituite pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul postliceal - sesiunea august 2013 - din Centrul de examen de la Şcoala Postliceală Sanitară "Fundeni", Mariana Andriescu a pretins şi primit suma de 12.350 de lei de la elevii din clasa la care era dirigintă, pentru ca aceştia să promoveze examenul menţionat mai sus.

De asemenea, la începutul lunii august 2013, în calitate de membru evaluator într-o subcomisie constituită pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul postliceal din Centrul de examen de la Şcoala Postliceală Sanitară "Fundeni", Mariana Andriescu a pretins şi primit suma de 1.300 de lei de la o parte dintre elevii clasei la care era dirigintă, pentru a le pune la dispoziţie câte un subiect pe care aceştia să-l susţină la proba practică a examenului menţionat, indiferent de subiectul extras în timpul desfăşurării examenului.

În aceeaşi cauză, s-a dispus şi reţinerea inculpatelor Mircea Margareta Nela, Zuluf Ginuţa, Tone Carmen Gabriela, Şerban Marina Liliana, Roşu Gheorghiţa Andreea şi Negrilă Emilia (cu vârsta cuprinsă între 31 şi 44 de ani), eleve în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare "Fundeni", cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, în scopul promovării examenului de certificare a calificării profesionale a absolvenţilor din învăţământul postliceal - sesiunea august 2013.

În cursul zilei de vineri, profesoara şi cele şase eleve au fost duse la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

"S-a apreciat că pericolul concret pentru ordinea publică rezidă şi în riscul care planează asupra modului în care şi-ar desfăşura activitatea în domeniul sanitar, în condiţiile în care modul în care au obţinut certificarea profesională pune sub semnul îndoielii deţinerea cunoştinţelor necesare exercitării profesiei", susţin procurorii.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 sep 20:54
...Sanitară “Fundeni”, acesta fiind acuzată că a primit mită de la elevi pentru a-i ajuta să promoveze un examen. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.6524
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H